17:50 27.08.2021

Фармацевтична компанія “Інтерхім” долучилася до будівництва національного арт-об'єкта “Серце України”

1 хв читати

23 серпня у День Державного Прапора в географічному центрі України презентували національний арт-об'єкт "Серце України". Одним з генеральних партнерів його зведення стала фармацевтична компанія “Інтерхім”.

Комплекс збудували за кілька місяців на Черкащині, біля села Мар'янівка з нагоди 30-річчя незалежності. Об’єкт складається із 25 пар крил висотою понад 5 метрів, що уособлюють 24 області та АР Крим. Кожна пара крил прикрашена автентичним орнаментом відповідного регіону.

"Серце України" повністю зведене коштом меценатів без залучення державного фінансування. “Інтерхім” на чолі з Анатолієм Редером першими долучилися до будівництва на прохання депутатського корпусу та Черкаської ОДА.

Згори інсталяція виглядає, як кремезний компас у центрі якого "пульсує серце", биття якого можна почути завдяки звуковому оформленню та побачити завдяки підсвітці. Одразу біля арт-об'єкта розташувався найбільший на Черкащині прапор, що майорить над землею на висоті 52 метрів.   

23 серпня участь у церемонії підняття цього прапора взяв президент Володимир Зеленський, керівництво області, діячі культури та представники українського бізнесу, які долучилися до фінансування проєкту, зокрема генеральний директор фармацевтичної компанії “Інтерхім” Анатолій Редер. 

Презентований об’єкт є безбар’єрним, тобто інклюзивним: у ньому передбачена тактильна мапа та навігація, пандуси, аудіогід та дублювання усіх інформаційних показників шрифтом Брайля. Інсталяцію звели на заміну старому недобудованому пам’ятному знаку, який позначав офіційний географічний центр України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА