10:50 17.03.2016

"Народний фронт" має намір голосувати за відставку Шокіна

2 хв читати
"Народний фронт" має намір голосувати за відставку Шокіна

Фракція "Народний фронт" голосуватиме за відставку генерального прокурора Віктора Шокіна, заявляє народний депутат цієї фракції, радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

"Якщо людина написала заяву про звільнення за власним бажанням, то їй треба відповідати", - сказав А. Геращенко журналістам у четвер у Києві.

За словами депутата, якщо В. Шокін написав заяву за власним бажанням, то він не хоче працювати на своїй посаді.

"Якщо ж інші фракції, наприклад фракція "Блоку Петра Порошенка" не проголосує за відставку генерального прокурора повністю або частково, це буде показувати, що це якась гра, що посада генпрокурора для фракції "Блок Петра Порошенка" – це якась розмінна монета", - зазначив А. Геращенко.

Як повідомлялося, комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності на засіданні 16 березня рекомендував парламенту підтримати проект постанови про згоду на звільнення В. Шокіна з посади генпрокурора. З присутніх на засіданні комітету народних депутатів 10 проголосували за таке рішення, 4 – проти та 3-утрималися. Сам В. Шокін на засіданні комітету не був присутній.

Водночас, вранці, 17 березня лідер Радикальної партії Олег Ляшко спрогнозував, що народні депутати питання про відставку В. Шокіна у четвер не розглядатимуть.

16 лютого президент Петро Порошенко у зверненні до співвітчизників повідомив, що попросив генпрокурора В.. Шокіна подати у відставку, а 19 лютого прес-секретар глави держави повідомив, що заява В. Шокіна про звільнення з посади генпрокурора надійшло до Адміністрації президента. Водночас П. Порошенко вніс до Верховної Ради подання на звільнення В. Шокіна, а 22 лютого проект постанови про надання згоди на звільнення президентом України генпрокурора В. Шокіна був зареєстрований на сайті Верховної Ради.

Між тим 29 лютого прокурор Генпрокуратури України Владислав Куценко заявив, що В. Шокін перебуває в черговій оплачуваній відпустці. 16 березня з'явилася інформація, що генпрокурор вийшов з відпустки і перебуває на робочому місці.

В. Шокін призначений генеральним прокурором України в лютому 2015 року. Відповідно до чинної Конституції України, генпрокурора призначає і звільняє президент за згодою парламенту. Водночас парламент має можливість певною кількістю голосів оголосити вотум недовіри генпрокурору, наслідком чого є його відставка з посади.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА