12:46 23.02.2018

Горбулін про безпеку країн Балтійсько-Чорноморського регіону: Ми маємо бути як ніколи єдині

2 хв читати
Горбулін про безпеку країн Балтійсько-Чорноморського регіону: Ми маємо бути як ніколи єдині

Директор Національного інституту стратегічних досліджень, радник президента України Володимир Горбулін вважає, що розпалювання суперечностей у країнах Європи є важливою складовою російської гібридної війни проти західної цивілізації.

"Об'єктивно на сьогодні найбільша загроза виходить із Росії, яка активно використовує методи гібридної війни... Російська гібридна війна проти західної цивілізації триває, і розпалювання суперечностей у країнах Центральної та Східної Європи - її важлива складова", - сказав він, виступаючи на IV Балтійсько-Чорноморському форумі "Солідарна безпека країн Балтійсько-Чорноморського регіону як консенсусна стратегія для великої Європи" в п'ятницю в Києві.

Експерт зазначив, що російська загроза породила чимало нових викликів. Зокрема, зростання націоналістичних настроїв, популістської риторики, суперечливі історичні дискурси та фейкові новини.

"Ми всі занадто добре знаємо, наскільки ненадійним виявився Будапештський меморандум... Москва має нездоровий азарт до спроб пересварити між собою держави Центральної та Південно-Східної Європи", - уточнив він.

За його словами, Росія використовує втручання у виборчі процеси, дестабілізацію демократичних інституцій, економічний тиск, енергетичну залежність, інформаційно-психологічний тиск.

В.Горбулін також додав, що він щиро переконаний: Балтійсько-Чорноморський регіон має стати новим центром.

"Для вирішення проблем у нас є лише один шлях - діалог через активізацію багатосторонньої взаємодії... Якщо наші країни не хочуть втратити свою незалежність і суверенітет, ми маємо бути як ніколи єдині та дуже активні у сфері безпеки, економіки і міждержавної взаємодії, енергетики та інформаційної політики", - резюмував В.Горбулін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА