16:42 08.08.2018

США зацікавлені в обміні досвідом з Україною у протидії РФ у невійськової сфері - Черниш

2 хв читати
США зацікавлені в обміні досвідом з Україною у протидії РФ у невійськової сфері - Черниш

Україна має значний досвід у протидії прихованій і неприхованій підривній діяльності Російської Федерації на території своєї країни, який цікавий міжнародним партнерам, зокрема, США, результатом чого стали пропозиції щодо обміну інформацією в цій сфері, заявляє міністр із питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш.

У бліц-інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" В.Черниш повідомив, що на нещодавньому форумі з безки в Аспені (США) українська сторона представила експертному співтовариству концептуальні підходи РФ до прихованої і неприхованої діяльності, зокрема, в Україні.

"Порівняно з ними (міжнародними партнерами - ІФ), арсенал засобів, що використовує Росія в невійськової сфері в Україні, набагато ширший. Вони з таким не стикалися, тому наш досвід для них є дуже цікавим, тепер вони розуміють масштаб такого арсеналу", - сказав В.Черниш.

Міністр наголосив, що за підсумками форуму українська сторона отримала низку пропозицій щодо обміну інформацією та досвідом для того, щоб поліпшити координацію саме в невійськовій сфері.

"Переважно, це США. Більшість домовленостей - про подальші дії. Ну і, звичайно, спілкувалися з Естонією і Британією. І можу вам сказати, що такий підхід дуже позитивно сприйняло професійне співтовариство", - зазначив В.Черниш.

Керівник міністерства висловив переконання, що наявний в України досвід із протидії такій діяльності з боку РФ вплине на загальну думку про сучасні конфлікти загалом і про те, як протистояти гібридним загрозам у всьому світі.

"І ще одне: звичайно, добре, що створили платформу з НАТО у Варшаві, добре, що є центри в Литві, але мені здається, що потрібно створювати такі речі і в Україні. Я думаю, що міжнародні партнери готові до того, щоб саме в Україні була така платформа, тому що ми відчуваємо всі ризики і небезпеки на собі", - наголосив В.Черниш.


Повний текст бліц-інтерв'ю з В.Чернишом буде опубліковано на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА