11:08 06.11.2021

В Україні для підтримки креативної індустрії створили проект I-Dolina

3 хв читати

4 листопада 2021 року в приміщенні Інтерфакс -Україна відбувся унікальний, в розрізі України, захід присвячений створенню нової та єдиної платформи I-Dolina, який покликаний об’єднати креативну індустрію нашої держави.

Організатором даного заходу виступила Міжнародна Асоціація Трансферу Технологій в особі її керівника Артема Гончаренко.

Особливу увагу хотілось привернути до її спікерів, а саме:

Ситник Олег –  представник комітету з інформаційних технологій Міжнародної торгової палати Шовкового шляху;

- Ge Jian, Chief Representative of G-Global International Secretariat in  China;

- Ростислав Наконечний - заступник Голови Правління АТ "АЙБОКС БАНК";

- Надія Васильєва – директор Інституту Цифрової трансформації, кандидат економічних наук, екс-генеральний директор «Майкрософт Україна»;

- Андрій Завадовський - Principal Engineer, office of CTO Security в Cisco;

- Світлана Олєйнікова - експертка з фандрейзингу, керуюча партнерка групи компаній Synergy Universe - першої екосистеми з фандрейзингу в Україні;

- Den Tolmor – продюсер та письменник номінований на Оскар та Еммі;

- Дмитро Колєсніков - голова «АРМА Україна», засновник «UNI.UA»;

- Ірина Поліщук - директор КПНЗ «Київська Мала академія наук» учнівської молоді", кандидат хімічних наук;

- Олександр Павлов - голова Правління «Ділова Рада Україна-Ізраїль»;

- Олександр Теплюк – член наглядової ради «Міжнародної Асоціації Трансферу Технологій».

Кожен спікер  - це не просто фахівець своєї справи, а в першу чергу особистість, що допомагає рухатися і розвивати креативну індустрію, як в Україні так і за її межами.  

На Сьогодні в Україні вже більше 200 тисяч спеціалістів, що прямо чи опосередковано пов’язанні з IT індустрією, а також, як уточнив Артем Гончаренко, у всій креативній індустрії задіяно більше мільйона осіб, що в розрізі нашої країни - величезна кількість.

Але, Так склалося, що цей кластер спеціалістів, який вже займає свою нішу в економіці нашої країни, IT  у ВВП становить більше 4%, та мільярди доларів надходжень,. Проте на рівні держави, законодавчо та інфраструктурно мало підтриманий.

І тому самоорганізація, створення єдиної, незалежної платформи, може стати новим рушійним механізмом, що прискорить процес формування, та розвиток всієї креативної спільноти нашої держави.

Кожен спікер, висловив не тільки своє бачення, щодо майбутнього даної індустрії, а також підтримав ініціативу, щодо створення платформи, як нового унікального інструменту.

Грантова підтримка, супроводження стартапів, авторські права, співпраця з іноземними підприємствами та організаціями, а також створення інфраструктурних об’єктів, це лише частина з того, що скоро можуть отримати резиденти платформи I-Dolina.

Вже в цьому році, зі слів Артем Гончаренко - засновник  I-Dolina, буде проведений вперше в Україні конкурс серед забудовників, архітекторів та будівельних освітніх закладів на «Кращий забудовник для креативної індустрії», «Кращий архітектурний проект для креативної індустрії» та «Кращий навчальний заклад для креативної індустрії».

Наступного року запланований спільний захід з Малою Академією Наук, де буде обговорюватися питання монетизації науки на базі нової платформи I-Dolina, що стане додатковим стимулом для молодих науковців та винахідників.

Особливе місце в на платформі I-Dolina відведене співпраці з навчальними закладами, з якими вже сьогодні підписані меморандуми про співпрацю, а саме: Київський національний університет будівництва i архітектури, Тернопільський національний університет імені Івана Пулюя тощо.

Також будуть підписанні договори та меморандуми з міжнародними компаніями та організаціями, що надасть можливість на території країни розвивати креативну індустрію, створюючи найкращі інфраструктурні об’єкти та умови, щоб зупинити величезний відтік кадрів з країни.

Цей захід, зі слів учасників та організаторів, щодо створення I-Dolina, стане першим значним кроком, не тільки по об’єднанню представників креативної індустрії, а і сформує індустрію, як одного із впливових економічних гравців, що вже впливає на формування майбутньої України.   

Окремо, хотілось подякувати спікерам зі Сполучених Штатів Америки, Ізраїлю та Китаю, які вже заявили про бажання співпрацювати по багатьом проектам. Дані країни являються не тільки лідерами з розвитку технологій, а  тими, хто поставив їх за основу майбутнього своїх країн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

В Україні 79% підтримують проведення міжнародної мирної конференції, але лише 22% підтримали б участь у ній РФ - соцопитування

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА