18:44 01.02.2022

І-Долина буде співпрацювати з КНУБА та Державним фондом сприяння молодіжного житлового будівництва

3 хв читати

31 січня ц.р. у Київському Національному університеті будівництва і архітектури відбулося підписання знакового меморандуму про співпрацю між: Міжнародна асоціація трансферу технологій - керівник Артем Гончаренко,  Київським Національним університет будівництва і архітектури – ректор Петро Куліков,   Державним фондом сприяння молодіжного житлового будівництва – голова правління Сергій Комнатний та Міжнародним креативним центром "І-Долина" – голова правління Олександр Теплюк.

Цей документ визначає співпрацю по таким напрямкам:

-        реалізація пріоритетних для української освіти і громадського суспільства задач;

-        проведення спільних заходів (семінарів, тренінгів, лекцій, конференцій тощо) та інформаційно-роз’яснювальної роботи;

-        розроблення та втілення навчальних та інформаційних програм та курсів, різноманітних проектів, спрямованих на підвищення рівня освіти;

-        цифровізація навчальних процесів у сфері будівництва та впровадження нових інформаційних технологій;

-        розробка та впровадження спільних програм, щодо розвитку та підтримки креативної індустрії.

Сьогодні, в таких галузях як наука, освіта, виробництво, торгівля тощо, відбуваються глобальні зміни від яких не може відмовитись сучасне суспільство, яке прагне отримувати максимальні переваги від вже існуючих технологій та інновацій.  

Цифровізація стала обов’язковим інструментом, що дає можливість рухатися Україні поряд з країнами, які є лідерами у світовій економіці.

Незнання та невміння використовувати сучасні інформаційні технології, відсутність професійних кадрів, може зупинити, а через певний час призвести до падіння економіки країни.

За оцінками експертів до 2030 року кадровий дисбаланс в світі перевищить 1,4 мільярді чоловік, а відповідно втрати світової економіки сягнуть  5 трильйонів доларів.

Тому створення новітніх програм, розробка інноваційних навчальних ресурсів, наддасть можливість  не тільки не втратити вже існуючи потенціал, а стати країною лідером.

Ні для кого сьогодні не є секретом, що Україна посідає провідне місця серед якості та кількості IT спеціалістів, а надходження до бюджету країни  від цієї галузі збільшуються з кожним роком.

Тому, використовуючи освітню базу Київського Національного університету будівництва і архітектури, інноваційні підходи й професіональних спеціалістів Міжнародної асоціації трансферу технологій, Міжнародного креативного центру "І-Долина" та за підтримки Державного фонду сприяння молодіжного житлового будівництва, будуть здійснюватися ряд заходів, розробка та реалізація програм, проектів, що покликані забезпечити, як Україну так і інші країни сучасними кадрами в сфері будівництва та архітектури.

«Ми і раніше співпрацювали з фондом сприяння молодіжного житлового будівництва, а від сьогодні дана співпраця стане ще більш глибокою та цінною для всіх нас, а особливо для співробітників нашого навчального закладу»  - ректор Петро Куліков.

В свою чергу, Артем Гончаренко, президент Міжнародної асоціації трансферу технологій (ITTA) звернув увагу на можливості використання світового досвіду в державних програмах підтримки та залучення іноземних інвесторів, надання їм сприятливих умов. Експерти асоціації допоможуть розвивати ці напрямки й збільшувати обсяги залучених інвестицій.

Сергій Олександрович Комнатний, ще раз підтвердив, що Фонд сприяння молодіжного житлового будівництва  - це організація, що займається практичною реалізацією житлової політики і яка має всі можливості, щодо підтримки молоді, яка потребує підтримки з боку держави на стартовому етапі свого особистого і професійного становлення.

Міжнародний креативний центр «I-Dolina» - це організація, що об’єднує креативну індустрію нашої держави, а також активно підтримує практичними діями цифровізацію в Україні, вважає підписання даного меморандуму, як один із важливих кроків, щодо розвитку та підтримки нашої освіти в напрямку нових технологій – заявив Олександр Теплюк

Наприкінці було анонсовано заходи у сфері будівництва, перший з яких відбудеться вже 10 лютого ц.р. у приміщенні  Київського Національного університету будівництва і архітектури – Міжнародна конференція «Будівництво, Інновації, Технології, Інвестиції».

Інтерфакс-Україна – інформаційний партнер

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА