10:53 28.06.2024

"Енергоатом" заборгував "Енергопроекту" понад 25 млн грн за вже виконані роботи - голова інституту

2 хв читати

Київ. 28 червня. ЕНЕРГОРЕФОРМА - НАЕК "Енергоатом" заборгувала АТ "Київський науково-дослідний та проектно-конструкторський інститут "Енергопроект" (КІЕП) понад 25 млн грн за вже виконані для нього роботи, повідомив голова правління інституту Юрій Сапожников.

"Борги "Енергоатому" за вже виконані роботи, за які ми сплатили податки і дочекалися 180 днів прострочення з моменту настання платежу, сягають понад 25 млн грн. За таких боргів жодна організація не може функціонувати", - сказав він на пресконференції "Енергетична галузь України: загрози, виклики, рішення" в агентстві "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

Сапожников заявив, що розцінює затримку платежів, як спробу тиску на незалежну проєктну компанію з метою отримання контролю над нею.

Крім цього, він зазначив, що "Енергоатом" не включив КІЕП до переліку установ, що надають йому послуги, попри те, що він є основним замовником інституту і має з ним 53 діючих договори.

Це, у свою чергу, позбавляє "Енергопроект" можливості бронювати своїх працівників від мобілізації, зазначив Сапожников, додавши, що в складеному Міністерством енергетики переліку з 36 компаній, що мають важливе значення для паливно-енергетичного комплексу, КІЕП також немає.

На його думку, такі дії становлять ризик відсутності проєктів самої генерації та захисних споруд для них, зокрема ризик недобудови ХАЕС, головним проєктувальником якої "Енергопроект" був із 1956 року, а також знищення проєктного потенціалу країни.

Як повідомлялося, 14 травня Кабінет Міністрів України вніс зміни до умов бронювання військовозобов'язаних, задіяних у роботі паливно-енергетичного комплексу (ПЕК).

"Зміни спрямовані на створення необхідних умов для бронювання працівників підприємств, установ і організацій ПЕК та їхніх підрядних організацій, які здійснюють будівництво, ремонт, відновлення, надання послуг, виготовлення та/або постачання обладнання, інші інженерно-технічні заходи, спрямовані на відновлення зруйнованого/пошкодженого внаслідок збройної агресії РФ майна об'єктів критичної інфраструктури, безперебійне функціонування ОЕС та ГТС України в особливий період, перелік яких затверджується на підставі закону.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Частка економічних оптимістів серед українців знизилася з січня з 31% до 29,3% - опитування

Соцопитування: Лідерами недовіри громадян України залишаються чиновники, партії, парламент і суди - понад 70%

80% українців вірять у перемогу України, відносна більшість вважає перемогою відновлення кордонів станом на січень 2014 року - опитування

Більшість українців негативно ставиться до ідеї проведення виборів до завершення війни - опитування

54% українців довіряють Зеленському, 50% довіряють президенту як соціальному інституту - опитування

Соцопитування: 33% українців вважають, що події в Україні розвиваються у правильному напрямі, 47% - у неправильному

Російська влада систематично проводить політику переселення українців з окупованих територій до РФ - аналітичний звіт

Результати спільного дослідження Active Group та Experts Club щодо ставлення українців до країн Східної Азії та Близького Сходу

65% українців вважають нашу перемогу дуже ймовірною - результати соцдослідження

За два роки війни в Україні з'явилося понад 300 МВт домашніх і 90 МВт промислових СЕС - голова правління АСЕУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА