16:30 11.03.2020

Спеціалісти АТ "Дніпропетровськгаз" зафіксували 51 факт втручання у роботу лічильників з початку року

2 хв читати
Спеціалісти АТ "Дніпропетровськгаз" зафіксували 51 факт втручання у роботу лічильників з початку року

Впродовж 2020 року спеціалісти АТ "Дніпропетровськгаз", спільно з представниками ДП "Дніпростандартметрологія", здійснили безкоштовну повірку 2883 побутових лічильників газу. З них 1763 приладів визнали непридатними для подальшого використання через невідповідність вимірювальним характеристикам.

Основні причини через які лічильники газу вважаються непридатними до подальшого використання це: зношеність механізмів та самовільні спроби втручання у заводську конструкцію приладу, щоб отримати доступ до відлікової системи та змінити показання. Так, станом на 1 березня фахівці АТ "Дніпропетровськгаз" зафіксували 51 факт втручання у роботу побутових газових лічильників.

"Під час повірки ми звертаємо увагу на наявність та цілісність пломб, відсутність механічних ушкоджень на лічильнику. Також фіксуємо номер з приладу обліку, рік його випуску, дату останньої повірки та фактичні показання. Лічильник – це точний прилад, якщо деталі зношуються, показання можуть бути неправдивими", - говорить начальник управління метрології АТ "Дніпропетровськгаз" Костянтин Унгаров.

Протягом 2019 року спеціалістами АТ "Дніпропетровськгаз" було замінено 5011 непридатних лічильників, які відремонтували за умовами заводів-виробників. У 2020 році на території обслуговування АТ "Дніпропетровськгаз" повірки потребують 29,760 тисяч лічильників. На це НКРЕКП заклало у тариф на розподіл природного газу майже – 4,6 млн грн.

Нагадаємо, періодична повірка лічильників газу проводиться раз на 2, 5 або 8 років, залежно від типу лічильника і виробника, що зазначені у державному реєстрі засобів вимірювальної техніки України.

Довідка: Основною сферою діяльності ПАТ "Дніпропетровськгаз" є розподіл природного газу споживачам Дніпропетровської області. На сьогодні рівень газифікації регіону становить 89%. Природний газ отримують більш ніж 600 тисяч сімей та 2,3 тис. підприємств, установ і організацій. Компанія посідає друге місце з розподілу природного газу серед підприємств нафтогазової галузі України. Обсяги розподілу складають близько 1,7 мільярдів кубометрів газу на рік. ПАТ "Дніпропетровськгаз" - одне з найбільших платників податків у Дніпропетровській області. Щорічно до бюджетів усіх рівнів компанія перераховує більше 200 мільйонів гривень податків і зборів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

Як перемогти в енергетичній війні з Росією

Катування на окупованих територіях України: The Reckoning Project подав позов в Аргентині

Інтернет магазин пружин – підбір пружин за розмірами, каталог пружин з розмірами, продаж пружин

25 квітня в Києві відбудеться форум "Надлюди" від Forbes Ukraine

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА