12:26 13.03.2020

Щодо блокування діяльності ПАТ "Промінвестбанк"

2 хв читати
Щодо блокування діяльності ПАТ "Промінвестбанк"

10.03.2020 Господарським судом міста Києва прийнято рішення щодо задоволення заяви ТОВ "Крим Дівелопмент" (неодноразово загадувалась в ЗМІ як юридична особа, пов’язана з Коломойським І.В.) про забезпечення позову до ПАТ "Промінвестбанк". Прийняте судом рішення включає в себе арешт акцій, блокування коштів ПАТ "Промінвестбанк" на рахунках в НБУ та інших банках України, а також цілу низку інших забезпечувальних заходів, які в значній мірі впливають на законну діяльність Промінвестбанку, порушують права кредиторів та вкладників та можуть призвести до повної зупинки банку та його неплатоспроможності.

Зазначені дії в першу чергу спрямовані на рейдерське захоплення активів Промінвестбанку при повному ігноруванні норм ведення бізнесу, міжнародного права та інших цивілізованих методів вирішення господарських спорів. Не можемо не звернути уваги на той факт, що у випадку реалізації сценарію щодо захоплення Промінвестбанку основні претензії з високою ймовірністю будуть пред’явлені до держави Україна та можуть призвести як до втрати іміджу, так і до виплати значної компенсації, яка в кінцевому підсумку в черговий раз ляже тягарем на плечі українських платників податків.

Слід зауважити, що тільки за 2019 рік Промінвестбанк повернув більше 217 млн дол. США вкладів клієнтів, при цьому повернення коштів тільки клієнтам - фізичним особам за вказаний період склало близько 113 млн дол. США. Беручи до уваги значний обсяг виплат за вкладами клієнтів, станом на 11.03.2020 нормативні показники ліквідності Промінвестбанку є одними з найбільших в Україні (норматив короткострокової ліквідності (Н6) - 2 483.65%, коефіцієнт покриття ліквідністю (LCRВВ за всіма видами валют, серед. арифм.) -874,7868%), банк також в повній мірі забезпечений капіталом згідно всіх вимог регулятора. При нормативі адекватності регулятивного капіталу (Н2) не менш ніж 10%, фактичне значення складає 23.9% та при нормативі достатності основного капіталу (Н3) не менш ніж 7.625%, рівень цього показника сягає 18.0%. Відповідно до підтвердженої аудиторською компанією фінансової звітності Промінвестбанку, чистий прибуток банка за 2019 рік склав 270.3 млн. грн.

ПАТ "Промінвестбанк" вимагає негайно зупинити будь-які дії, спрямовані на блокування роботи банку, арешт активів та чинення тиску на Промінвестбанк до остаточного рішення Арбітражного інституту Торгової палати м. Стокгольма та повернення спору в правове русло згідно визнаних в усьому світі норм міжнародного права.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА