18:07 23.06.2020

"Київгаз": причину вибуху в будинку на Позняках встановить експертна комісія

2 хв читати
"Київгаз": причину вибуху в будинку на Позняках встановить експертна комісія

Ми щиро співчуваємо втраті мешканців будинку по вулиці Соломії Крушельницької, 1/5, чиї рідні загинули під уламками, і тим, чиї квартири зруйновані. Для нас цей вибух був таким же шоком, як і для мешканців будинку.

Бригада аварійної служби 104 негайно виїхала на місце аварії, як тільки на екстрений номер 104 надійшло повідомлення про вибух. Працівники служби оперативно перекрили постачання газу до будинку, щоби рятувальники ДСНС змогли якнайшвидше ж розпочати рятувальні роботи, адже були зруйновані перекриття між 4 та 7 поверхами, під якими знаходилися люди.

"Наразі наші співробітники допомагають правоохоронним органам з’ясовувати причину трагедії: надали всю необхідну інформацію та документи, які допоможуть в розслідуванні. Крім того, створили комісію у компанії для з’ясування обставин аварійної ситуації", – повідомив під час брифінгу Андрій Лях, заступник голови правління з виробничих питань – головний інженер АТ "Київгаз".

Будинок по вулиці Соломії Крушельницької, 1/5 газифікований, мешканці будинку користуються індивідуальними лічильниками газу. Працівники "Київгазу" протягом червня місяця знімали лічильники в зазначеному будинку на планову повірку.

Загалом цього року фахівці компанії зняли на повірку більше 5,5 тисяч індивідуальних лічильників газу в будинках Києва, з них понад тисячу у червні.

Це одна із обов’язкових послуг, яку компанія надає споживачам газу відповідно до Закону України "Про метрологію та метрологічну діяльність", Кодексу газорозподільних систем. Вона потрібна для того, щоб встановити придатність лічильника коректно відображати обсяги спожитого газу. Всі лічильники підлягають періодичній повірці, період зазначений у паспорті кожного приладу.

Остаточні висновки про причини вибуху в будинку зробить Державна комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Ми ж вкотре нагадуємо киянам, якщо ви відчули у помешканні запах газу, потрібно  негайно перекрити крани на газовому приладі та вентилі, які подають газ до них, провітрити приміщення, відкривши вікна та двері, вийти із загазованого приміщення,  викликати аварійну бригаду за номером 104.

Довідка. Основною сферою діяльності АТ "Київгаз" є розподіл природного газу. Клієнтами компанії є понад 760 тис. домогосподарств столиці, а також більше 1,5 тис. підприємств, установ і організацій. Підприємство обслуговує 4,9 тис. км газопроводів.

Відео брифінгу: https://youtu.be/3-qbSSoknso

За додатковою інформацією звертайтеся:

Тел. (096) 606-05-10

E-mail press@kyivgaz.ua

Веб-сайт https://kyivgaz.ua

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА