16:29 23.10.2020

"Київгаз" реконструював головний газорегуляторний пункт на правому березі Києва

2 хв читати
"Київгаз" реконструював головний газорегуляторний пункт на правому березі Києва

За два роки "Київгаз" повністю перебудував головний газорегуляторний пункт №6, який забезпечує безперебійний розподіл газу 40% жителів правобережних районів столиці. Компанія інвестувала у проєкт понад 53 млн гривень.

За новим проєктом, на ГГРП №6, який розташований на проспекті Степана Бандери, 5а,  оновили технологічне обладнання та комунікації, встановили сучасну електронну систему телеметрії, яка дозволяє контролювати роботу обладнання дистанційно.

Завдяки повному оновленню обладнання пропускна спроможність ГГРП №6 зросла з 125 тис. кубометрів на годину до понад 307 тис. кубометрів на годину. Це підвищить якість і надійність доставки газу клієнтам Оболонського, Подільського, Голосіївського, Святошинського, Шевченківського, Печерського та Солом‘янського районів столиці та дозволить приєднати до мережі нові житлові комплекси та підприємства.

"Ми системно оновлюємо газові мережі Києва, роблячи їх більш надійними та сучасними. Усі проєкти реалізуємо відповідно до Інвестиційної програми компанії та Плану розвитку. Під час розробки проєкту реконструкції ГГРП, ми насамперед керувалися потребою зробити його економним і надійним в обслуговуванні та здатним безперебійно забезпечувати доставку газу нашим нинішнім і майбутнім клієнтам. Адже пропускна спроможність реконструйованого ГГРП розрахована на сучасний Київ та його розвиток у майбутньому", – пояснює заступник голови правління з виробничих питань – головний інженер Андрій Лях.

У ході реконструкції до будівлі головного газорегуляторного пункту проклали новий газопровід середнього тиску діаметром 700 мм із дев’ятьма лініями редукування: шість із них розподіляють газ до комунально-побутових і промислових підприємств і три – до станції теплопостачання №2 (раніше ТЕЦ-2). На газопроводах установили дев’ять нових компактних і простих в обслуговуванні регуляторів тиску італійського виробника газового обладнання.

Крім того, на ГГРП №6 замінили 52 крани різного виду, 146 метрів сталевих труб, установили 26 манометрів, замінили технологічне обладнання в приміщенні та оновили саме приміщення.

Необхідність реконструкції головного газорегуляторного пункту №6, який введений в експлуатацію в 1963 році, була спричинена застарілим та зношеним обладнанням. Воно потребувало частого ремонту та значних фінансових витрат, адже більшість запчастин вже давно перестали виготовляти. Крім того, при його проєктуванні у 60-х роках не врахували перспективне збільшення навантаження, яке виникло зокрема й через активну забудову Києва. З цих причин об’єкт був неспроможний справлятися зі щораз більшими потребами киян.

ГГРП №6 – один із шести головних газорегуляторних пунктів Києва, які обслуговує АТ "Київгаз". Їхня основна функція – знижувати вхідний тиск природного газу до заданого рівня й підтримувати його в розподільних газопроводах. ГГРП №6 є одним із основних елементів у кільцюванні газотранспортної системи Києва, вузловою точкою Оболонського району. Саме тому важливо, щоби його технологічне оснащення відповідало передбачуваним навантаженням.

Більше новин про "Київгаз" тут:

Телеграм: https://t.me/kyivgaz_ua

Фейсбук: https://www.facebook.com/kyivgaz.ua

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА