15:45 22.07.2021

США потрібно залучати до нового формату, а не до "тупикового" нормандського, – Данилюк

2 хв читати
США потрібно залучати до нового формату, а не до "тупикового" нормандського, – Данилюк

Політик Олександр Данилюк в ефірі одного з українських каналів назвав нормандський формат «тупиковим», а прагнення української влади залучити до нього США «хибним шляхом».

"Я постійно наголошував на тому, що доєднання Сполучених Штатів до нормандського формату – це хибний шлях. Президент на зустрічі з Байденом хоче підняти це питання – це помилка. Формат "тупиковий", – вважає політик.

Позиція Данилюка з питання приєднання США до нормандського формату підтверджується позицією Держдепу.  У США не бачать перспектив участі в нормандському форматі, про що не раз висловлювалися офіційні представники.  Однак, українська влада наполегливо намагається втягнути США в «тупиковий» нормандський формат і в цьому, як не дивно, їх підтримує Росія.

Данилюк пояснив, чому Росія не проти включення США в нормандський формат.

"Якщо США долучиться до «тупикового» формату, тоді всі можливості, потенціал США буде зруйнований, знівельований", – заявив Данилюк.

Тому нашій владі потрібно змінити позицію, а не заганяти американську дипломатію "в тупик". Про це наголошує Данилюк.

"Якщо залучати США, то до нового формату, з абсолютно новими підходами. Це непросто зробити, над цим треба працювати, це серйозна робота", – розповідає Олександр Данилюк. – Набагато простіше робити вигляд, що залучення до існуючого формату, якому 6 років – майже 7 років, який не приносить результатів, є вирішенням проблеми".

"Треба знайти формат, до якого є довіра!" – підводить підсумок політик і зізнається, що над концепцією нового формату працюють у Центрі національної стійкості та розвитку, створеному ним разом з Павлом Клімкіним та Русланом Рябошапкою.

Довідка

Олександр Данилюк – співзасновник Центру національної стійкості та розвитку (https://www.cenrd.org/), автор концепції створення Бюро економічної безпеки, бере участь у конкурсі на заміщення посади його Директора.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА