11:44 13.03.2013

Під час слідства Осмаєв жодного разу не скаржився на дії співробітників СБУ - прес-служба відомства

2 хв читати

Під час розслідування кримінальної справи щодо головного підозрюваного та обвинуваченого в підготовці теракту проти президента Російської Федерації Володимира Путіна Адама Осмаєва, від нього не надходило жодних скарг на дії співробітників СБУ.

Як розповіли в середу агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-центрі відомства, слідчі СБУ взяли у провадження матеріали кримінальної справи щодо А.Осмаєва 12 березня 2012 р., і до моменту передачі обвинувального висновку до прокуратури від А.Осмаєва не надходило жодних скарг на дії співробітників спецслужби.

"Те, що зараз прокуратура проводить перевірку - це передбачено новим Кримінальним процесуальним кодексом, аналогічні перевірки проводяться за заявою всіх громадян про скоєння злочинів", - наголосили в прес-центрі.

При цьому у відомстві додали: "Перевірка прокуратури засвідчить, чи справді мали місце які-небудь порушення з боку співробітників СБУ".

Як повідомлялося, 13 березня стало відомо, що прокуратура Одеської області проводить слідчі дії в рамках кримінального провадження стосовно співробітників СБУ у зв'язку з відповідним зверненням А.Осмаєва і його адвоката, яке було зареєстровано в прокуратурі 19 лютого.

У цьому зверненні А.Осмаєв повідомив, що під час досудового слідства співробітники СБУ застосовували до нього фізичний вплив, через що він змушений був зізнатися і дати свідчення, які не відповідають дійсності.

"Співробітникам СБУ ставлять у провину побої, катування, перевищення службових повноважень і зловживання владою. Справою займається прокуратура Південного регіону України з нагляду за дотриманням законності у військовій сфері", - сказала агентству "Інтерфакс-Україна" керівник прес-служби прокуратури Одеської області Олена Абрамова.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА