16:55 08.06.2017

Осмаєв вийшов із лікарні

3 хв читати
Осмаєв вийшов із лікарні
Адам Осмаєв, боєць добровольчого батальйону в АТО та батальйону поліції "Київ-2", , який дістав поранення унаслідок замаху на нього тиждень тому, вийшов з лікарні, повідомляє журналіст Ельвіна Сеїтбуллаєва. "Адама Осмаєва виписали з лікарні. Він у вишиванці і у хорошому гуморі", - написала вона на своїй сторінці в соцмереі Facebook, проілюструвавши повідомлення фотографіями А.Осмаєва біля виходу з медзакладу. На фотографіях видно, що А.Осмаєва супроводжує його дружина Аміна Окуєва, яка нейтралізувала кілера і надала чоловікові першу допомогу. "Осмаєв вважає, що замовник (замаху на нього - ІФ) це східний сусід, а саме Путін (президент РФ Володимир Путін - ІФ). Виконавці можуть бути різні, можливо, що серед них Кадиров (президент Чеченської Республіки у складі РФ Рамзан Кадиров - ІФ) ", - повідомила Е.Сеїтбуллаєва. Як повідомлялося, 1 червня в Києві стався замах на учасників АТО, що служили серед лав батальйону поліції "Київ-2", А.Осмаєва та А.Окуєву. За попередніми даними поліції, нападник, що представився іноземним журналістом, заздалегідь домовився з подружжям про зустріч. "Коли вони сіли в автомобіль, невідомий дістав з коробки пістолет Глок і вистрілив в груди Осмаєву. У відповідь Амина зі свого пістолета Макарова зробила кілька пострілів у стрілка", - наголошуєтьсяя в повідомленні поліції. У нападника виявлено закордонний паспорт громадянина України на ім'я Олександр Дакар. Наразі він перебуває на лікуванні з вогнепальними пораненнями. Правоохоронці розглядають як основну версію скоєння злочину патріотичну позицію подружжя. Ще одна з версій замаху - замовне вбивство, підготовлене російськими спецслужбами, повідомив народний депутат з фракції "Народний фронт", радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко. У СБУ на сьогодні немає підтвердженої інформації про причетність російських спецслужб до цього замаху. 7 червня суд у Києві було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 діб без права внесення застави зловмисникові, якого підозрюють у замаху на життя А.Осмаєва і А.Окуєвої. Цій особі інкримінують скоєння злочинів, передбачених ч.2 ст.15, п.1 ч.2 ст.115(замах на вбивство), ч.1 ст.263(незаконне зберігання зброї) КК України. До суду його доправили у супроводі лікарів і під посиленою охороною. У лютому 2012 року А.Осмаєва затримали в Одесі правоохоронні органи України за підозрою в здійсненні вибуху в одеській квартирі. Слідство також підозрювало, що він разом із спільником готував замах на президента Росії Володимира Путіна. У вересні 2013 року в Росії був засуджений до 10 років позбавлення волі другий фігурант цієї справи Ілля П’янзін, якого Україна екстрадувала до Росії. Європейський суд з прав людини рекомендував Україні не видавати А.Осмаєва Росії, після чого Україна вирішила призупинити процес екстрадиції. 19 листопада 2014 року після понад 2,5 років ув’язнення він був звільнений з-під варти. У лютому 2015 року А.Осмаєв став новим командиром батальйону імені Джохара Дудаєва після загибелі Іси Мунаєва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА