14:17 02.06.2017

Один з українських політиків упізнав "журналіста", який стріляв в Осмаєва "

2 хв читати
Один з українських політиків упізнав "журналіста", який стріляв в Осмаєва "

Кілер, який намагався вбити учасника АТО Адама Осмаєва, періодично називався українським політикам то французьким, німецьким журналістом, один з політиків уже впізнав його, повідомив народний депутат з фракції "Народний фронт", радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

"Агента російських спецслужб, якого зупинила вчора Аміна Акуєва, легалізували та легендували до України в лютому 2016 року, під ім'ям Дакара Олександра. Починаючи з весни 2016 року, він намагався входити в довіру до низки українських політиків і журналістів, представляючись то французьким, німецьким журналістом під різними іменами", - написав А. Геращенко на сторінці у Facebook у п'ятницю.

За його словами, один з відомих українських політиків" вже упізнав кілера як людину, яка рік тому виходила на нього під виглядом іноземного журналіста.

А. Геращенко також просить всіх, хто зустрічався за останній рік з цією людиною, що видавала себе за німецького/французького журналіста, зателефонувати до поліції Києва за номером 102 та допомогти слідству у встановленні всіх його зв'язків та намірів.

Як повідомлялося, 1 червня в Києві стався замах на учасників АТО, які служили в лавах батальйону поліції "Київ-2", А. Осмаєва і Аміну Окуєву.

За попередніми даними поліції, нападник - чоловік, який представився іноземним журналістом, заздалегідь домовився з подружжям про зустріч. "Коли вони сіли в автомобіль, невідомий дістав з коробки пістолет Глок і вистрілив у груди Осмаєва. У відповідь Аміна зі свого пістолета Макарова зробила кілька пострілів у стрілка", - наголошується в повідомленні поліції.

У нападника виявлено закордонний паспорт громадянина України на ім'я Олександр Дакар.

У ЗМІ з'явилася інформація про те, що нападник, який намагався вбити А. Осмаєва – кілер із Санкт-Петербурга Артур Денісултанов-Курмакаєв на прізвисько "Дінго", який кілька років тому вбив охоронця президента Чеченської Республіки Рамзана Кадирова.

Пізніше народний депутат України від фракції Радикальної партії Ігор Мосійчук (згідно з даними на сайті Верховної Ради, А. Окуєва – його помічник-консультант на громадських засадах) заявив, що може офіційно підтвердити: йдеться про особистого кілера Р. Кадирова А. Денісултанова-Курмакаєва, який тісно співпрацював з російськими спецслужбами і займався ліквідацією ворогів Путіна і Кадирова".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА