09:49 02.06.2017

Доброволець Осмаєв і нападник перебувають у лікарні у важкому стані

2 хв читати

Чеченський доброволець батальйону поліції "Київ-2", командир батальйону імені Джохара Дудаєва Адам Осмаєв та особа, які здійснила напад на А.Осмаєва та його дружину Аміну Окуєву, станом на ранок п'ятниці перебувають у 17-й лікарні міста Києва у важкому стані, повідомляє канал "112.Україна".

"Стан чеченського добровольця Адама Осмаєва після замаху важкий, він перебуває в 17-й лікарні Києва з переламаними ключицями, пробитими легенями і кулями, які застрягли в хребті... У його нападника чотири кульові поранення і видалено частину легенів", - йдеться в повідомленні на сайті телеканалу.

Як повідомлялося, в четвер у Києві стався замах на учасників АТО, що служили в лавах батальйону поліції "Київ-2", А.Осмаєва та А.Окуєву.

За попередніми даними поліції, нападник, який представився іноземним журналістом, заздалегідь домовився з подружжям про зустріч. "Коли вони сіли в автомобіль, невідомий дістав із коробки пістолет Глок і вистрілив у груди Осмаєву. У відповідь Аміна зі свого пістолета Макарова зробила кілька пострілів у стрільця", - наголошується в повідомленні поліції.

Правоохоронці розглядають як основну версію скоєння злочину патріотичну позицію подружжя. За фактом замаху на вбивство двох і більше осіб розпочато кримінальне провадження за ст. 15 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України.

Ще одна з версій замаху - замовне вбивство, підготовлене російськими спецслужбами, повідомив народний депутат із фракції "Народний фронт", радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

За інформацією джерела в правоохоронних органах, А.Осмаєв дістав поранення в легеню і перебуває в реанімації, в одній лікарні із нападником.

У лютому 2012 року А.Осмаєва затримали в Одесі правоохоронні органи України за підозрою в здійсненні вибуху в одеській квартирі. Слідство також підозрювало, що він разом зі спільником готував замах на президента Росії Володимира Путіна. У вересні 2013 року в Росії був засуджений до десяти років позбавлення волі другий фігурант цієї справи Ілля П’янзін, якого Україна екстрадувала до Росії.

Європейський суд з прав людини рекомендував Україні не видавати А.Осмаєва Росії, після чого Україна вирішила призупинити процес екстрадиції. 19 листопада 2014 року після більше 2,5 років укладення він був звільнений з-під варти.

У лютому 2015 року А.Осмаєв став новим командиром батальйону імені Джохара Дудаєва після загибелі Іси Мунаєва.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА