11:50 02.06.2017

Стан Осмаєва та кілера стабільний із позитивною динамікою

2 хв читати
Стан Осмаєва та кілера стабільний із позитивною динамікою

Стан учасника АТО Адама Осмаєва і кілера, який вчинив на нього замах та при якому виявлено документи на ім'я Олександра Дакара, "стабільний із певною позитивною динамікою", повідомив лікар Київської міської клінічної лікарні №17 Володимир Галик.

"Вони в реанімаційному відділенні, на апаратному диханні. Але вже є елементи свідомості - і в одного, і в іншого... Усі необхідні втручання на цей момент виконані. Працюємо, щоб вони залишилися живі і здорові", - сказав В.Галик журналістам на території лікарні в п'ятницю вранці.

За його словами, в А.Осмаєва та О.Дакара "важкі ушкодження органів... ушкодження грудної клітки, черевної порожнини, ушкодження кінцівок".

При цьому лікар зазначив, що не береться прогнозувати їхній стан. "Ми робитимемо все для того, щоб вони залишилися живі і по можливості здорові", - наголосив він.

В.Галик також розповів, що кулі з тіл постраждалих не діставали, в А.Осмаєва лише наскрізні поранення. "Кулі не діставали. Там були наскрізні поранення, лише у Дакара є куля (в тілі - ІФ), але її зараз діставати не можна. Це після стабілізації стану, потім, у плановому порядку її вже буде видалено", - розповів він, уточнивши, що ім'я нападника знає із супровідних документів "швидкої допомоги", яка його доставила, посвідчень особи він не бачив.

На запитання, чи проводилися якісь допити постраждалих, В.Галик відповів: "Ні. Вони на штучній вентиляції легенів, вони не можуть говорити поки що".

Як повідомлялося, в четвер у Києві стався замах на учасників АТО, що служили в лавах батальйону поліції "Київ-2", Адама Осмаєва та Аміну Окуєву. За попередніми даними поліції, нападник, який представився іноземним журналістом, заздалегідь домовився з подружжям про зустріч. "Коли вони сіли в автомобіль, невідомий дістав із коробки пістолет Глок і вистрілив у груди Осмаєву. У відповідь Аміна зі свого пістолета Макарова зробила кілька пострілів у стрільця", - наголошується в повідомленні поліції.

Правоохоронці розглядають як основну версію скоєння злочину патріотичну позицію подружжя. За фактом замаху на вбивство двох і більше осіб розпочато кримінальне провадження за ст. 15 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України.

У лютому 2012 року А.Осмаєв був затриманий в Одесі правоохоронними органами України за підозрою в здійсненні вибуху в одеській квартирі. Слідство також підозрювало, що він разом із спільником готував замах на президента РФ Володимира Путіна. Європейський суд з прав людини рекомендував Україні не видавати А.Осмаєва Росії, після чого Україна вирішила призупинити процес екстрадиції. 19 листопада 2014 року після більше 2,5 років укладення він був звільнений з-під варти.

У лютому 2015 року А.Осмаєв став новим командиром батальйону імені Джохара Дудаєва після загибелі Іси Мунаєва.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА