10:50 13.11.2017

Британські спецслужби побоюються шпигунства за клієнтами Barclays через софт "Касперського"

2 хв читати
Британські спецслужби побоюються шпигунства за клієнтами Barclays через софт "Касперського"

Центр урядового зв'язку Великої Британії (GCHQ) підозрює, що російські спецслужби можуть використовувати продукти "Лабораторії Касперського" для шпигунства, пише в понеділок газета Financial Times.

Високопоставлений співробітник британського уряду повідомив газеті, що GCHQ занепокоєний поширенням ПЗ "Лабораторії Касперського" на території Великої Британії.

Безкоштовно антивіруси "Касперського" розповсюджує серед своїх клієнтів британський банк Barclays. Співробітники GCHQ побоюються, що поширення продуктів "Касперського", зокрема цим банком, може призвести до розкриття даних співробітників британських міністерств або військових, які є клієнтами банку.

При цьому свічень того, що ПЗ "Касперського" спричинило витік будь-яких даних клієнтів Barclays, немає, зазначає газета.

За даними видання, Barclays має намір припинити співпрацю з "Лабораторією Касперського", продукти якої банк розповсюджує серед своїх клієнтів з 2008 року. Представники банку розповіли, що вони хочуть припинити співпрацю з "Касперським" суто з комерційних причин, і це рішення ніяк не пов'язане із занепокоєнням, яке "Касперський" викликає у GCHQ. Крім того, співробітники Barclays і GCHQ заявили, що між обома структурами ніколи не обговорювалися питання, пов'язані з "Лабораторією Касперського".

У "Лабораторії Касперського" заявили, що продовжують співпрацю з Barclays, зазначає FT.

"Лабораторія Касперського" продовжує роботу з Barclays для забезпечення інтернет-безпеки його клієнтів. Barclays своєю роботою у сфері глобальних досліджень зробив багато для того, щоб підвищити інформованість громадськості з питань кібербезпеки, і ми сподіваємося продовжити нашу співпрацю, щоб зберегти безпеку клієнтів банку", - заявив головний керуючий компанії у Великій Британії та Ірландії Адам Маскатія.

Побоювання, пов'язані з "Лабораторією Касперського", раніше неодноразово висловлювали в США. У вересні міністерство внутрішньої безпеки США заборонило державним установам країни користуватися програмним забезпеченням "Лабораторії Касперського" через побоювання, що ця компанія "може бути пов'язана з організованим іншою державою кібершпіонажем". Компанія заперечує зв'язки з будь-яким урядом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зафіксовано влучення в двох районах Харкова, інформації про постраждалих немає

На фронті за добу сталося 114 бойових зіткнень, ворог втратив 160 осіб л/с на харківському напрямку

На місці прильоту "шахеда" в Основ'янському районі Харкова сталася пожежа

Харків під атакою ворожих "шахедів"

НАТО розглядає можливість відправки військових інструкторів в Україну - ЗМІ

НБУ в четвер підвищив офіційний курс гривні на 14 коп.

Військам РФ не вистачає потужності, щоб досягти стратегічного прориву на харківському напрямку - Каволі

"Укренерго" в п'ятницю з 8:00 до 19:00 розраховує обійтися без обмежень е/е

Ворог намагається тиснути на оборону на харківському напрямку, найгарячіша ситуація на покровському напрямку

Завдяки Силам оборони сьогодні вдалося додати впевненості напрямку Вовчанська, однак загрози все ще є - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА