14:16 13.05.2020

ПАТ "Донбасенерго" допомогло придбати лабораторне устаткування для Слов'янської центральної районної лікарні

2 хв читати

ПАТ "Донбасенерго" виступило донатором благодійної допомоги КНП "Слов'янська центральна районна лікарня". На кошти, перераховані енергетичною компанією через фонд "Відновлення та розвиток", лікарня придбала сучасне устаткування для лабораторних досліджень загальною вартістю, що перевищує 121 тис. грн.

Спектрофотометр, центрифуга, витяжна лабораторна шафа, аквадистилятор, лейкоцитарний лабораторний лічильник, сучасні мікроскопи, що дозволяють виводити інформацію на комп'ютер — усе це новеньке устаткування вже прибуло й дасть змогу проводити точні та якісні дослідження аналізів як дорослих, так і найменших пацієнтів Слов'янської центральної районної лікарні.

На жаль, уже багато років необхідне для лабораторії устаткування не оновлювалося й перебувало в критично жалюгідному стані. Так, за словами директора лікарні Світлани Коплянок, наприклад, строк експлуатації витяжної шафи лабораторії вже перевищив 45 років.

Адміністрація лікарні висловлює величезну подяку ПАТ "Донбасенерго" і особисто Голові Правління Едуарду Бондаренку за чуйність і підтримку.

За словами директора Благодійного фонду "Відновлення та розвиток" Наталі Позднякової, ця допомога була надана компанією "Донбасенерго" в рамках цілеспрямованої підтримки м. Миколаївки та його жителів. "Така допомога місту сьогодні є надзвичайно актуальною. Ми віримо, що все придбане устаткування служитиме не тільки в боротьбі з пандемією коронавірусу, а ще довгі роки рятуватиме людські життя", — наголосила Н. Позднякова.

Також Слов'янська ЦРЛ у рамках гуманітарної допомоги вже отримала захисні засоби для медиків: багаторазові захисні костюми, маски, респіратори, рукавички, окуляри, захисні щити, безконтактні термометри. Нагадаємо, що 28 квітня в Краматорську відбулася офіційна передача Донецькій обласній військово-цивільній адміністрації гуманітарного вантажу, що прибув з Китаю, донатором якого виступило ПАТ "Донбасенерго".

Довідково: станом на 01.05.2020 р. 60,86% акцій ПАТ "Донбасенерго" належать Приватному акціонерному товариству "ЕНЕРГОІНВЕСТ ХОЛДИНГ", 25% + 1 акція – державі в особі Фонду державного майна України.

ПАТ "Донбасенерго" об’єднує дві електростанції: Слов’янську та Старобешівську ТЕС (остання з 2014 р. розташована на не підконтрольній Україні території). З березня 2017 р. показники виробничої діяльності активів, розміщених на тимчасово окупованій території в Донецькій області, не включаються у зведену звітність "Донбасенерго" через втрату контролю над ними.

Сумарна встановлена потужність Слов’янської ТЕС становить 880 МВт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА