18:47 21.08.2023

Майстер-клас ліплення у стилі Ольги Рапай пройшов у Національному музеї українського народного декоративного мистецтва у лаврі

2 хв читати
Майстер-клас ліплення у стилі Ольги Рапай пройшов у Національному музеї українського народного декоративного мистецтва у лаврі

Київ, 21 серпня 2023 року

Експозиція відроджених шедеврів з кераміки, виготовлених легендарною скульпторкою Ольгою Рапай, працює вже кілька місяців поспіль.

За цей час з роботами та творчістю майстрині, яка створила унікальні інтер’єрні та екстер’єрні композиції для Києва, познайомились тисячі українців. В приміщенні, де виставлені барельєфи, пройшли й майстер-класи для юних киян.

Так, організатори виставки "Сила крихкості", яка пройшла у два акти, надали їй ще одну важливу мету — виховну.

Днями 10 школярів із захопленням вчились пластиці та майстерності передачі форм й характерів серед робіт Ольги Рапай.

Музейники, батьки та дітки вдячні Олені Рум’янцевій, викладачці гуртка "Художня кераміка" Київського Палацу дітей та юнацтва за те, що допомогла дітям створити унікальні твори.

Фантастичні мотиви, робота з фарбами, технологія ліплення – про працю скульптора діти почули під час майстер-класу чималого нового і цікавого. Ці уроки для них залишаться незабутніми, адже готові творчі роботи, після термічної обробки, вивісять у одному із залів Національного музею українського народного декоративного мистецтва.

Маленьким митцям ручили дипломи та подарунки від Асоціації мистецтвознавців, експертів, оцінювачів та реставраторів.

Саме Асоціація доклала максимум зусиль для відродження знайдених випадково керамічних скульптур Ольги Рапай та підготовки самої виставки.

Нагадуємо, що ще є час побачити твори у музеї на території Верхньої Лаври, за адресою вулиця Лаврська, 9.

Виставка працює до 25 серпня включно.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА