12:41 18.12.2017

Саєнко очікує, що Кабмін на найближчому засіданні розгляне концепцію реформи системи центральних органів виконавчої влади

2 хв читати
Саєнко очікує, що Кабмін на найближчому засіданні розгляне концепцію реформи системи центральних органів виконавчої влади

Уряд на найближчому засіданні розгляне концепцію реформи системи центральних органів виконавчої влади, сподівається міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко.

"На засіданні уряду ми вже розглянули підходи до побудови міністерств, і я сподіваюся, що наступний уряд (засідання Кабміну - ІФ) розгляне концепцію реформи системи центральних органів виконавчої влади", - сказав він журналістам у Києві в понеділок.

Говорячи про реформу державного управління, міністр зазначив, що робота триває у рамках стратегії, розробленої за участю міжнародних партнерів.

"Перший блок - це стратегічне планування, і саме цього року уряд перейшов на трирічне бюджетне планування. І ви бачите, що в бюджеті на 2017 рік, на 2018 рік усі пріоритети, які були задекларовані прем'єр-міністром і урядом, знайшли своє фінансове відображення. План дій уряду автоматично моніториться", - сказав О.Саєнко.

За його словами, другий блок - це реформа міністерств, "щоб вони не перетворилися на керівників підприємствами, не перетворилися на структури, які надають багато адміністративних послуг". "Наша мета - перетворити міністерства на потужні центри, які контролюватимуть якісні рішення уряду", - наголосив міністр.

Він також нагадав, що у рамках реформи змінюється система управління персоналом.

"Конкурсний підхід до призначення всіх держслужбовців - це серйозний крок у реформуванні держуправління, і протягом цього року ми двічі вдосконалювали процедуру. Нині в конкурсних комісіях беруть участь і незалежні експерти, і представники громадськості", - сказав О.Саєнко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА