13:11 03.03.2018

Політика Міненерговугілля передбачає формування всіма постачальниками газу 10-відсоткового страхового запасу в кризовій ситуації

1 хв читати
Політика Міненерговугілля передбачає формування всіма постачальниками газу 10-відсоткового страхового запасу в кризовій ситуації

Прийнята Міненерговугілля політика передбачає, що всі компанії-постачальники газу мають сформувати страховий запас у розмірі 10% від планованого на наступний місяць обсягу постачання в умовах виниклої кризової ситуації.

Норму про формування такого 10-відсоткового страхового запасу в разі надзвичайної ситуації, зокрема, за пропозицією Міненерговугілля, Кабмін затвердив на 2016-2017 рр. (постанова №860 від 16 листопада 2016 року).

Аналогічний проект постанови Кабміну Міненерговугілля підготувало й на 2018 рік, однак цей документ поки що не затверджено.

"Ну що? Всі постачальники вже встигли закачати 10% страхового запасу? Кризова ситуація рівня надзвичайної ситуації настала! Пригадаю, як всі хотіли нульовий страховий (Кабмін обнулив його для всіх періодів, крім кризового - ІФ). Отримали. І? Всі оцінили розмір свині від Міненерго? Ліцензійні умови перечитали?", - написав на своїй Facebook-сторінці керівник департаменту енергоефективності НАК "Нафтогаз України" Олексій Хабатюк.

Як повідомлялося, формування страхового газу передбачає закон "Про ринок газу". Цю норму гостро критикують компанії-постачальники, які не хочуть "заморожувати" кошти, закачуючи газ до ПСГ.

Спочатку закон передбачав формування усіма постачальниками страхового запасу в розмірі 50% місячного обсягу постачання. Пізніше ВР знизила вимогу, делегувавши Кабміну повноваження зі встановлення конкретного розміру страхового запасу на кожен рік і встановивши верхню межу в 10%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА