14:19 30.10.2018

Акціонери суднозаводу "Кузня на Рибальському" на позачергових зборах 20 листопада мають намір оновити установчі документи ПрАТ

3 хв читати
Акціонери суднозаводу "Кузня на Рибальському" на позачергових зборах 20 листопада мають намір оновити установчі документи ПрАТ

ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" готує на 20 листопада проведення позачергових річних зборів акціонерів компанії, на яких планується оновити установчі документи ПрАТ.

Як повідомила компанія в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, порядок денний намічених на 20 листопада позачергових річних зборів акціонерів містить, зокрема, питання затвердження нової редакції статуту ПрАТ, а також нових редакцій положень про наглядову раду та правління ПрАТ.

У ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" агентству "Інтерфакс-Україна" не уточнили, чи планують позачергові збори акціонерів розглядати питання щодо переобрання складу керівних органів ПрАТ.

"Наразі інформації з цього приводу немає", - сказав агентству у вівторок представник адміністрації суднозаводу.

ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" (раніше - ПАТ "Ленінська кузня") - одне з відомих на ринку підприємств суднопрому України. Станом на перше півріччя 2018 року основним акціонером із пакетом у 73,9067% акцій приватизованого в 1995 році суднозаводу було ПАТ "Закритий недиверсифікований корпоративний інвестфонд (ЗНКІФ) "Прайм Ессетс Капітал" (раніше - "Фонд "Петра Порошенка", Київ), в якому сконцентровані активи президента України П.Порошенка. Другим за величиною акціонером ПрАТ із пакетом у 20,1280% акцій було ПАТ "ЗНКІФ "ВІК", що сконцентрувало активи народного депутата Ігоря Кононенка. Станом на перше півріччя 2017 року, за даними системи розкриття інформації НКЦПФР, "ЗНКІФ "Прайм Ессетс Капітал" володів 82,5347% акцій суднозаводу, а "ЗНКІФ "ВІК" - 11,5%.

25 вересня прес-служба суднозаводу повідомила про плани щодо зміни власника ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському". Пізніше інформацію про підготовлюваний продаж суднозаводу підтвердив прес-секретар президента Святослав Цеголко, а потім і сам П.Порошенко, який заявив, що у суднозаводу має бути вітчизняний власник. Тоді ж, наприкінці вересня, про попередню домовленість щодо купівлі ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" повідомила група "ТАС" Сергія Тігіпка, в групі пообіцяли озвучити плани розвитку підприємства після отримання рішення регулятора.

19 жовтня Антимонопольний комітет надав власнику групи "ТАС" С.Тігіпку дозвіл на придбання понад 50% акцій ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" опосередковано через кіпрську "Евінз Лімітед". Вартість і терміни завершення операції, яку супроводжує міжнародна аудиторська Ernst & Young, не розголошують.

В умовах зовнішньої агресії підприємство освоює виробництво нових розробок оборонного призначення, серед яких - 40-мм гранатомет УАГ-40 із вітчизняною оптикою, бойові модулі для бронетехніки ОБМ, БМ "Скорпіон У 2015 підприємство розпочало роботи зі створення двох нових бронемашин - 10-тонної БКМ "Тритон" і 15-тонної БМ "Арбалет". Також завод бере участь у кооперації з виробництва радіоелектронного обладнання для захисту держкордону.

Нині суднозавод здійснює у рамках держоборонзамовлення (ДОЗ) будівництво для військових держзамовників малих броньованих артилерійських катерів (МБАК) "Гюрза-М" і десантно-штурмових катерів проекту "Кентавр". У жовтні 2018 року ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" презентувало потенційним замовникам проект нового ракетного патрульного катера під шифром "Лань".

Уряд у 2016 році надав ПАТ "Ленкузня" право на здійснення експорту товарів військового призначення власного виробництва та імпорту товарів військового призначення в інтересах власного виробництва терміном до 1 червня 2018 року. У 2017 році з урахуванням перейменування підприємства в ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" його повноваження спецекспортера було продовжено терміном до 1 січня 2021 року.

Згідно з даними компанії, за підсумками 2017 року ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" збільшило чистий прибуток за МСФЗ у 2,2 раза порівняно з 2016 роком - до 18,62 млн грн, чистий дохід зріс у 6,6 разу - до 776,18 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Феросплавні заводи розглядають можливість запуску підприємств після простою з жовтня 2023 року

НБУ в п'ятницю опустив офіційний курс гривні ще на 17 коп. - до 39,72 грн/$1

Акціонери ПФТС схвалили і збільшення СК вдвічі, і можливу здачу ліцензії, біржа розраховує на діалог з регулятором

Кабмін виділив майже 7,2 млрд грн на відновлення енергосистеми України - Шмигаль

Інфляція в Україні у квітні 2024 р. знизилася до 0,2%, у річному виразі збереглася на рівні 3,2% - Держстат

Шмигаль: Ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших, іще раз закликаю до економії

Для бізнесу та промисловості Києва з 18:00 п'ятниці до 07:00 суботи запроваджуються обмеження споживання електроенергії

Час обмеження потужності енергопостачання для промисловості збільшився більш ніж удвічі

Сольський підбив підсумки за основними напрямами фінансування агросектору у 2022-2024 роках

"Епіцентр" фіксує зростання попиту на зарядні станції в 4,5 раза і готовий до можливого стрибка запитів на генератори

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА