19:42 16.05.2024

У столичному Музеї Ханенків відкрилася виставка картин художників Гаазької школи кінця XIX - початку ХХ століття

1 хв читати

У київському Музеї Богдана і Варвари Ханенків відкрилася виставка "Гаага – Київ. Живопис кінця ХІХ – початку ХХ століття з колекцій родини Гoґстедерів та Понамарчуків", повідомляє пресслужба президента.

У відкритті виставки взяла участь перша леді України Олена Зеленська, вона наголосила на важливості цієї події, оскільки після початку повномасштабного вторгнення РФ у Музеї Ханенків уперше представлені твори класичного мистецтва.

"Коли агресор понад два роки прицільно знищує українські музеї, після того як сам Музей Ханенків зазнав ушкоджень і змушений приховувати свою головну колекцію, кожна виставка в таких умовах - це перемога. Перемога культури над руйнуванням", - зазначила Зеленська.

Наголошується, що ініціатор виставки - гаазький колекціонер Віллем Ян Гoґстедер, а його ідею підтримала родина відомих київських колекціонерів Понамарчуків.

На виставці представлено 31 картину Гаазької школи та 11 робіт українських художників кінця ХІХ - початку ХХ століття з приватних колекцій, а також фотороботи Піта Ґіспена з краєвидами сучасної Гааги.

У відкритті виставки також узяли участь міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, посол Нідерландів в Україні Єннес де Мол, генеральна директорка Музею Ханенків Юлія Ваганова та куратори експозиції Віллем Гоґстедер, Яна Понамарчук і Олена Живкова.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Остін: Путін не в тому становищі, щоб вимагати від України миру

Верховний Суд визнав нинішній склад Держкіно нелегітимним

Міжнародний кримінальний суд розслідує російські кібератаки на цивільну інфраструктуру України як можливі воєнні злочини

Сиріл Рамафоса переобраний президентом ПАР

Одна людина загинула та семеро поранені внаслідок обстрілів прикордонних громад Сумської області

Шмигаль прокоментував рішення G7 про конфіскацію активів РФ та виплату їй компенсацій

На фронті сталося 81 бойове зіткнення, з них 29 – на Покровському напрямку

Окупанти за добу завдали 6 ракетних та 38 авіаударів по Україні

Українська авіація та ракетні війська завдали ударів по 15 місцях скупчення противника

Посли ЄС у принципі домовилися про переговорні рамках вступу України до ЄС. Міжурядова конференція запланована на 25 червня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА