14:46 08.10.2014

Держава не вирішує питання відшкодування боргу із зарплати перед екс-працівниками "АероСвіту" - профспілка

2 хв читати
Держава не вирішує питання відшкодування боргу із зарплати перед екс-працівниками "АероСвіту" - профспілка

Державні органи наразі не вирішують питання відшкодування заборгованості із заробітної плати перед працівниками збанкрутілої авіакомпанії "АероСвіт".

Таку думку висловив віце-президент профспілки Асоціації працівників льотного складу цивільної авіації України, голова профспілки бортпровідників "АероСвіту" Веніамін Тимошенко на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в середу.

"В "АероСвіті" сформувалася найбільша в Україні заборгованість із заробітної плати на суму понад 150 млн грн", - сказав він.

В.Тимошенко також стверджує, що майже всі гроші, які були в авіакомпанії "АероСвіт", було незаконно виведено в ПриватБанк.

За словами В.Тимошенка, профспілки звернулися до всіх можливих інстанцій, і в результаті змогли повернути понад 40 млн грн заборгованості.

"Але залишок, понад 110 млн грн, залишається заборгованістю перед працівниками "АероСвіту". Держава знову є на боці наших колишніх роботодавців, є заборгованість 110 млн грн - ну і гаразд. Прокурори, виконавча служба, Міністерство соціальної політики, Міністерство інфраструктури, всі ті, хто мав би захищати конституційні права працівників авіакомпанії, абстрагувалися від цієї проблеми. Позиція держави на сьогодні незрозуміла", - наголосив В.Тимошенко.

Як повідомлялося, "АероСвіт", який був найбільшим українським авіаперевізником, розпочав процедуру банкрутства наприкінці грудня 2012 року, яку пізніше було скасовано рішенням суду, і нині фізично не існує та не виконує авіарейсів.

У грудні 2013 року прокуратура Київської області направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього гендиректора "АероСвіту" за ознаками кримінального злочину - безпідставної невиплати заробітної плати за грудень 2012 року та січень 2013 року. Сума заборгованості становила понад 54,74 млн грн.

Під час досудового розслідування екс-гендиректору авіакомпанії було обрано запобіжний захід у вигляді застави.

Проте Бориспільський міський районний суд присудив йому виплатити штраф у розмірі 10 тис. грн із позбавленням права обіймати посади, пов'язані з фінансово-розпорядчими функціями терміном на один рік. Під час призначення покарання суд врахував наявність пом'якшувальних обставин - щиросерде визнання, часткову виплату заборгованості на загальну суму 9,361 млн грн, а також позитивні характеристики обвинуваченого та перебування на його утриманні неповнолітньої дочки.

Генеральним директором авіакомпанії "АероСвіт" у листопаді 2012 року було призначено Юрія Ємельянова, який до цього обіймав посаду керівника компанії "Аерохендлінг".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські військові знищили ворожу ПЗУ комплексу "Бук" із шістьма ракетами

Унаслідок ворожого обстрілу в Херсоні пошкоджено магазин і освітній заклад

У Києві затримали псевдобізнесменів, які за фальшивими документами хотіли отримати в банку кредит на 25 млн грн

У Брюсселі відбудеться Форум ЄС-Україна з питань оборонної промисловості

Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст, приуроченому до Дня Європи

РФ наразі не запрошена на Саміт миру, але мирний процес без Росії неможливий - МЗС Швейцарії

Ворог не прорвався до каналу Сіверський Донець - Донбас, ситуація в районі Часового Яру контрольована, другу лінію оборони укріплено - ОСУВ "Хортиця"

За минулу добу на півдні України знищено авіаракету, два БПЛА Shahed і два "Орлани"

Нардепу Клочку повідомлено про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 млн грн

На катерах ВМС ЗСУ "Ірпінь" і "Рені", отриманих від Естонії, виконуватимуть бойові завдання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА