09:08 11.11.2014

Оператори зв'язку мають припинити маршрутизацію трафіку в форматах номерів, виділених РФ для АРК, Севастополя - припис НКРЗІ

2 хв читати
Оператори зв'язку мають припинити маршрутизацію трафіку в форматах номерів, виділених РФ для АРК, Севастополя - припис НКРЗІ

Оператори зв'язку зобов'язані припинити маршрутизацію трафіку голосової телефонії через міжнародні центри комутації, розміщені на території України, у форматах номерів, виділених Федеральним агентством зв'язку РФ для використання на території АРК і Севастополя, йдеться у приписі, оприлюдненому на офіційному сайті Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації.

Зокрема, йдеться про припинення маршрутизації трафіку в форматах номерів 7-365-ХХХХХХХ, 7-869-ХХХХХХХ, 7-978-60ХХХХХ - 7-978-64ХХХХХ, 7-978-9ХХХХХХ та ін., виданих РФ для Криму і Севастополя.

Як зазначають у НКРЗІ, впровадження телекомунікаційних послуг з використанням абонентських номерів у форматах системи нумерації РФ на тимчасово окупованих територіях суперечать нормам українського та міжнародного законодавства, а також "призводить до порушення цілісності міжнародної структури нумерації, позначеної Міжнародним союзом електрозв'язку та встановленого порядку маршрутизації трафіку голосової телефонії".

У комісії стверджують, що оператори мають право звертатися до асоціації GSM (GSMA) щодо недопущення здійснення на тимчасово окупованих територіях діяльності з надання послуг мобільного зв'язку суб'єктами господарювання, що не зареєстровані згідно з українським законодавством і не мають права здійснювати діяльність з використанням українського номерного та радіочастотного ресурсу. Договори про роумінгові послуги з такими суб'єктами також є незаконними.

У разі втрати контролю над своїм технічним обладнанням на тимчасово окупованих територіях оператори можуть просити вендорів припинити технічне і сервісне обслуговування обладнання.

Оператори також можуть звертатися до судових інстанцій, зокрема міжнародних, з метою захисту власних інтересів під час здійснення діяльності на тимчасово окупованій території.

З метою захисту прав споживачів і захисту економічних інтересів України НКРЗІ також рекомендує використовувати на телекоммережах, розташованих у Криму і Севастополі, абонентські номери мереж фіксованого зв'язку з негеографічним планом нумерації, а саме мереж з ідентифікаційними кодами "89Х".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти втратили з опівночі на харківському та покровському напрямках 118 осіб і 28 одиниць техніки

Україна та Швеція розпочали переговори для укладення двосторонньої безпекової угоди

У Полтавській області сталася аварія на магістральному газопроводі, пять тисяч абонентів без газопостачання

США співпрацюватимуть з Європою та іншими партнерами щодо санкцій проти Китаю через його постачання Росії

Зеленський: Уся комунікація з партнерами має відображатися на реальній бойовій роботі наших воїнів із засобами ураження - і зараз, а не десь влітку

Зеленський запросив прем'єр-міністра Іраку до участі в Саміті миру

Зеленський під час зустрічі з молодими вченими: Ваші дослідження та відкриття наближають перемогу

Зеленський обговорив із президентом Азербайджану двостороннє співробітництво

"Укренерго" на середу прогнозує відсутність обмежень енергопостачання з 07:00 до 18:00

Почастішали кібератаки на бухгалтерів, можливі шахрайські схеми із системами дистанційного банківського обслуговування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА