20:27 04.11.2016

Порошенко підписав закон про скасування мита на ввезення брухту

1 хв читати
Порошенко підписав закон про скасування мита на ввезення брухту

Президент України Петро Порошенко підписав закон про скасування 5-відсоткового імпортного мита на брухт чорних металів, що вносить відповідні правки до закону про Митний тариф, йдеться в інформації на сайті парламенту.

Згідно з нею, відповідний закон "Про внесення змін до закону України "Про Митний тариф України" про зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку з метою першочергового забезпечення потреб оборонної промисловості та відновлення об'єктів інфраструктури" було повернений до парламенту з підписом президента в п'ятницю.

Як повідомлялося, ухвалений ВР 5 жовтня документ встановлює нульові ставки ввізного мита на відходи та брухт чорних металів замість діючих у розмірі 5%.

Голова профільного парламентського комітету з промисловості Віктор Галасюк під час представлення законопроекту зазначав, що скасування 5-відсоткового ввізного мита є другою частиною пакета з підтримки гірничо-металургійного комплексу країни (ГМК).

"Ми з вами вже зробили стратегічний державний крок, підвищивши вивізне мито на брухт із EUR10 до EUR30, цей закон уже набув чинності. Це, по суті, друга частина пакета, - повністю зняти ввізне мито на брухт", - констатував В.Галасюк.

У січні-серпні 2016 року Україна імпортувала 15,664 тис. тонн брухту (за січень-серпень-2015 імпортовано 1,773 тис. тонн). Ввезення брухту за звітний період здійснювалося переважно з Туреччини (51,31% постачання в грошовому виразі) і Словаччини (42,10%).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА