18:51 31.05.2017

НКРЗІ найближчим часом підготує заходи для зниження цін на роумінг між Україною та ЄС

2 хв читати
НКРЗІ найближчим часом підготує заходи для зниження цін на роумінг між Україною та ЄС

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ) найближчим часом підготує конкретні заходи щодо зменшення плати на послуги роумінгу між Україною та Європейським Союзом.

"Вже розпочато дослідження щодо гармонізації встановлення цін на міжнародний роумінг і зниження тарифів на роумінг серед країн Східного партнерства на базі даних операторів, результати якого стануть основою для подальших переговорів з ЄС щодо інтеграції в єдиний європейський телекомунікаційний простір. Це дозволить громадянам України ефективно і в повному обсязі використовувати можливості і переваги безвізового режиму", - наголошується в повідомленні НКРЗІ в середу.

Згідно з ним, з 15 червня 2017 року на території ЄС і країн, що входять в Європейську економічну зону, скасовується плата за послуги роумінгу. У 2015 році Україна під час практичної реалізації стратегії інтеграції в європейські ринки виступила з ініціативою створення "об'єднаного комерційного поля" послуг рухомого (мобільного) зв'язку в країнах Східного партнерства та країнах-членах ЄС.

"Протягом останніх років ініціатива активно впроваджується НКРЗІ в рамках мережі регуляторних органів електронних комунікацій країн Східного партнерства", - зазначають в НКРЗІ.

Як повідомляв у жовтні 2016 року перший віце-прем'єр - глава Міністерства економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, що проект зменшення плати на роумінг між Україною і Євросоюзом шляхом введення загального цифрового простору має запрацювати між сторонами найближчим часом.

Як повідомлялося, в серпні 2016 року ввела регулювання ставки міжнародного трафіку для українських операторів на рівні 10 євроцентів/хв. Голова НКРЗІ Олександр Животовський зазначив, що на момент введення регулювання ставки знаходилися на рівні близько 20 євроцентів/хв залежно від оператора і країни-партнера за собівартості цієї послуги на рівні 2-3 євроцентів/хв. Рішення набуло чинності з 1 січня 2017 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Керівнику "Київавтодору" висунуто підозру щодо збитків на ремонтах доріг у Києві

McDonald's планує відкриття ресторанів у Боярці, Гатному та Чабанах

В Одесі внаслідок обстрілів пошкоджено приміщення представництва омбудсмена

Окупанти припинили наступ у районі Авдіївки, відновили наступ на Часів Яр - ISW

Окупанти завдали ударів по Харкову та передмістю, без постраждалих

Нічна ракетна атака по Одесі здійснена ракетами "Іскандер М" - речник ПС ЗСУ

У Києві організують охорону місць богослужіння у Великодню ніч, комендантська година не зміниться - військова адміністрація

Окупанти за добу 7 разів обстріляли міста й села Донеччини, у Новоолександрівці й Калиновому загинули мирні жителі

В Україні встановили рекорд із наймасовішого розпису писанок майстрами з різних регіонів

Із Криму з вересня 2022 року виїхало до 8 тис. кримських татар - Чубаров

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА