18:38 17.04.2018

Савченко у вівторок завершила проходження поліграфа - адвокат

3 хв читати
Савченко у вівторок завершила проходження поліграфа - адвокат

Процедуру проведення судово-психологічної експертизи із використанням поліграфа позафракційного народного депутата України Надії Савченко завершено, і через два дні експерти мають визначитися з попередніми висновками і з тим, чи потрібно їм ще продовжувати експертизу, повідомив її адвокат Олег Соловей.

Наразі процедуру проходження Надією Савченко поліграфа завершено. Експерти ще не дали остаточних висновків щодо цього питання, і остаточно експертизу, якщо можна так сказати, не закрили. Протягом двох днів експерти пообіцяли повідомити про їхні висновки", - сказав О.Соловйов журналістам у вівторок біля управління СБУ в Києві та Київській області, де Н.Савченко проходила експертизу на поліграфі.

Адвокат пояснив, що експерти поки що взяли паузу на два дні та або вважатимуть, що їм більше немає необхідності ставити запитання Н.Савченко і продовжувати експертизу, або ж цю процедуру ще потрібно продовжити.

Він зазначив, що запитання, підготовлені захистом Н.Савченко під час експертизи на поліграфі, їй просто не ставили, і причини цього не пояснювали. При цьому адвокат сказав, що поки що немає чого оскаржувати, тому що немає жодних висновків від експертів. "Я і Надія Вікторівна заявили про своє обурення з цього приводу. Експерти сказали, що якщо процедура закінчиться, то вони обов'язково ці питання поставлять. На сьогоднішній день вони навіть не використовували ті запитання, які були підготовлені обвинуваченням", - сказав О.Соловйов.

Він зазначив, що процедура, яку проводили експерти Київського Науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ), була досить ретельною. Вона тривала кілька годин, але з перервами. "Надія Вікторівна могла покурити, випити води, походити", - повідомив адвокат.

Захисник наголосив, що він весь час був присутній при цій процедурі, за винятком того часу з ранку, коли був змушений їхати до столичного управління СБУ від КНДІСЕ, оскільки спочатку було оголошено, що поліграф Н.Савченко проходитиме у цьому інституті.

"Скільку часу вона була одна, мені невідомо, але після цього її знову відправили до камери і вже після мойого приїзду її повернули. Жодних заяв і зауважень з цього приводу не було, але, тим не менше, я хочу, щоб про це було відомо суспільству", - розповів він.

О.Соловйов також зазначив, що, незважаючи на певні спроби "розхитати її стан", Н.Савченко протягом всієї процедури була "абсолютно спокійною і впевненою в собі".

Як повідомлялося, 13 квітня було розпочато судово-психологічну експертизу Н.Савченко з використання поліграфа, але її було перервано через стан здоров'я заарештованої, викликаного голодуванням. Депутат погодилася перервати на три дні голодування, щоб її організм був здатний належним чином пройти поліграф.

У понеділок О.Соловйов повідомив, що його підзахисна може пройти судово-психологічну експертизу з використанням поліграфа 17 квітня. Адвокат зазначив, що Н.Савченко відновила голодування, яке перервала на три дні, щоб бути готовою до поліграфа, оскільки вважає, що це не позначиться на результатах поліграфа.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА