09:41 25.12.2013

Біля Борисполя невідомі побили журналістку й активістку Чорновіл - міліція

2 хв читати
Біля Борисполя невідомі побили журналістку й активістку Чорновіл - міліція

Біля Борисполя (Київська обл.) невідомі побили журналістку й активістку Тетяну Чорновіл.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" начальник прес-служби міліції Київської області Микола Жукович, інцидент стався у вівторок уночі. Працівники Державтоінспекції доставили Т.Чорновіл до травмпункту, виявивши її в автомобілі, що впав у кювет.

"Працівники Державтоінспекції побачили неправильно припаркований автомобіль, після чого виявили водія з численними травмами й доставили жінку до травмпункту", - сказав М.Жукович.

За даними міліції, Т.Чорновіл їхала у власному автомобілі, і її "підрізав" автомобіль темного кольору. Невідомі витягнули журналістку й побили, після чого автомобіль скинули в кювет.

Цю подію зафіксовано, відкрито кримінальне провадження.

Як уточнює вранці в середу прес-служба МВС, "в автомобілі Тетяни Чорновіл було знайдено відеореєстратор, однак родичі постраждалої не віддали його працівникам міліції для встановлення причини трагедії".

У ніч на 25 грудня близько 0:40 за 400 метрів від столиці на трасі Бориспіль-Київ працівники Державтоінспекції виявили на обочині авто. Неподалік у кюветі вони побачили побиту жінку. Правоохоронці надали потерпілій першу медичну допомогу та викликали швидку.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група, яка встановила, що потерпілою є Т.Чорновіл. За її словами, вона на власному авто Chevrolet Aveo їхала від Борисполя в напрямку Києва, коли помітила за собою стеження невідомих на джипі темного кольору. Водій підозрілого автомобіля почав її притискати до узбіччя. Коли вона зупинилася, кілька чоловіків, які її переслідували, розбили заднє скло її авто, витягнули дівчину й почали бити. Після цього скинули її в кювет. Описати кривдників потерпіла не змогла.

За цим фактом слідчий відділ Бориспільського міськвідділу міліції порушив кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Слідство триває, співробітники міліції з’ясовують обставини події.

Міліція також просить свідків повідомити будь-яку інформацію слідству.

Український журналіст Мустафа Найєм у "Твіттері" розповів також: "За словами Тетяни Чорновіл, вона повертала до себе в село Гора, коли виявила за собою стеження. Вона різко повернула назад до Борисполя. Але машина почала її притискувати. Після чого її машину кілька разів ударили кузовом. Вона зупинилася. З машини вибігли двоє, розбили скло. Вона вискочила з машини та спробувала втекти. Її наздогнали й били. Били двоє чоловіків".

Як зазначає у "Твіттері" народний депутат фракції "Батьківщина" Андрій Шевченко, на місце події прибули депутати. "На місці перебувають депутати Андрієвський, Ярема. Чекають на результати рентгена. Тримаємо за Таню кулаки", - сказав він.

Т.Чорновіл - відома журналістка та громадська активістка, яка опублікувала низку матеріалів-розслідувань про високопосадовців нинішньої влади.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА