20:49 22.10.2015

У ЦВК звернення щодо передруку бюлетенів поки що не надходили - Охендовський

3 хв читати
У ЦВК звернення щодо передруку бюлетенів поки що не надходили - Охендовський

У ЦВК звернення щодо передруку бюлетенів поки що не надходили - Охендовський

Київ. 22 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Центральна виборча комісія (ЦВК) не отримувала офіційного звернення про передрук бюлетенів у деяких регіонах, заявляє голова ЦВК Михайло Охендовський, відзначаючи відсутність підстав для друку додаткових накладів бюлетенів.

"Така заява до Центральної виборчої комісії ще не надходила. Якщо вона надійде, безумовно, їй дадуть належну юридичну оцінку", - заявив М. Охендовський на брифінгу в четвер у Києві.

При цьому голова ЦВК нагадав, що "після того, як виборчі бюлетені надруковані в будь-якому місці, вони стають державним майном, що перебуває на балансі відповідних територіальних виборчих комісій, за їх друк заплачено кошти з державного бюджету України".

Він також зазначив, що, якщо надруковані бюлетені відповідають рішенням територіальної виборчої комісії за формою і змістом, то підстав для передруку бюлетенів немає, окрім надзвичайних ситуацій. "Я сподіваюся, що цього не станеться, але ми розуміємо, що може статися пожежа, приміром, весь тираж був знищений, тоді ЦВК матиме підстави для виділення додаткових коштів відповідним територіальним виборчим комісіям та передруку бюлетенів", - сказала М. Охендовський.

Він наголосив, що 700 тис. надрукованих у Маріуполі бюлетенів є державним майном. Якщо їх знищити і без підстав надрукувати додатковий тираж, це, на думку М. Охендовського, має кваліфікуватися як нецільове використання бюджетних коштів, за що передбачена, зокрема і кримінальна відповідальність. "Якщо таке звернення надійде до ЦВК, воно, безумовно, буде розглянуто у встановленому законом порядку. Але рішення про передрук бюлетенів може прийматися лише за наявності передбачених законом підстав", - резюмував голова Центрвиборчкому.

Як повідомлялося, у понеділок громадські активісти та представники восьми партій Маріуполя пікетували друкарню "Приазовський робочий", в якій друкуються виборчі бюлетені для виборів кандидатів міськради та у мери Маріуполя. Активісти заявляють, що ніхто не знає, скільки бюлетенів буде надруковано, і побоюються, що зайві надруковані бюлетені використають для фальсифікації результатів виборів.

Заступник голови ЦВК Андрій Магера висловив здивування з приводу того, що виготовлення бюлетенів було доручено друкарні, власником якої є бізнесмен Рінат Ахметов, а також, що комісія перебуває у приміщенні власника, який також є власником підприємства з виготовлення бюлетенів.

Рада коаліції Верховної Ради в четвер ухвалила рішення звернутися до ЦВК з проханням відреагувати на інформацію про витік виборчої документації в Маріуполі і Тернополі та передрукувати бюлетені. На екстреному засіданні був присутній А. Магера і заступник глави МВС Сергій Яровий.

Народний депутат фракції ВО "Батьківщина" Іван Кириленко також заявив, що факти порушень при друкуванні бюлетенів не дозволять визнати вибори легітимними, однак зривати вибори не слід, тому "бюлетені треба перевидати, особливо в Тернополі, і ще більше - в Маріуполі і Красноармійську".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА