18:36 27.02.2018

Лутковська наполягає на всебічному розслідуванні підпалу офісу "Товариства угорської культури Закарпаття"

2 хв читати
Лутковська наполягає на всебічному розслідуванні підпалу офісу "Товариства угорської культури Закарпаття"

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська просить Національну поліцію в Закарпатській області взяти на особливий контроль досудове розслідування підпалу офісу "Товариства угорської культури Закарпаття" (Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség).

Як повідомляє у вівторок прес-служба уповноваженого Верховної Ради з прав людини на сторінці в соцмережі Фейсбук, у В.Лутковської викликає велике занепокоєння те, що це вже другий випадок пошкодження приміщення угорської національної меншини в Ужгороді за останній місяць.

Так, 4 лютого в цьому місті також відбулася спроба підпалу офісу "Товариства угорської культури Закарпаття", через що омбудсмен відкрив провадження і спрямував запит на адресу Національної поліції в Закарпатській області про необхідність забезпечення швидкого і всебічного розслідування кримінального злочину з обов'язковим розслідуванням мотиву нетерпимості.

"З огляду на повторюваність вчинення протиправних дій відносно представників угорської національної меншини, що містять ознаки розпалювання міжнаціональної ворожнечі і ненависті, до головного управління Національної поліції в Закарпатській області надісланий повторний запит з проханням взяти на особливий контроль проведення досудового розслідування вищеописаних кримінальних злочинів, зокрема ретельно перевірити версію вчинення їх через національної нетерпимості ", - сказано в повідомленні.

У В.Лутковської нагадують, що вночі 27 лютого 2018 у Ужгороді на Православній набережній зловмисники здійснили підпал будівлі, в якій розташовано офіс "Товариства угорської культури Закарпаття".

Зокрема, за інформацією ЗМІ, у вікно організації невідомими особами було кинуто пляшку із "коктейлем Молотова", в результаті чого вигоріло близько 25 кв. м будівлі.

Перший заступник голови Закарпатської обласної ради та заступник голови Товариства угорської культури Закарпаття (Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség - КМКС) Йосип Борто висловив переконання, що за підпалом офісу КМКС в Ужгороді в ніч на вівторок стоять іноземні громадяни, а не українці.

Як пізніше повідомило видання Polska Agencja Prasowa, трьох підозрюваних у підпалі будинку Товариства угорської культури Закарпаття в Ужгороді затримано в Польщі, і суд постановив арештувати двох з них. "Агентство внутрішньої безпеки розслідує різні питання, пов'язані зі спробою підпалити будівлю Товариства угорської культури в Україні. Розглядають і міжнародні контакти затриманих у цій справі", - розповів виданню прес-секретар міністра-координатора спецслужб Станіслав Жарин (Stanisław Żaryn).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА