14:45 25.10.2019

Профспілки вимагають від Кабміну вирішити проблему з виплатою ЄСВ для працівників низки підприємств у Луганській обл.

2 хв читати

Київ. 24 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Профспілки закликають Кабінет Міністрів і податкові органи вирішити проблему з виплатою єдиного соціального внеску (ЄСВ) для працівників низки підприємств Луганської області.

"У деяких підприємств області є складнощі з виплатами ЄСВ, пов'язані з двома великими проблемами. Перша - арешт рахунків підприємств із тих чи інших причин, друга - невиплати ЄСВ через відсутність зарплат для працівників шахт", - сказав голова Федерації профспілок Луганської області, голова профспілкового комітету ПрАТ "Сєвєродонецьке об'єднання Азот" Валерій Черниш під час прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в Києві у четвер.

Він уточнив, що проблема з блокуванням виплат ЄСВ, яка продовжується вже тривалий час, виникла через законодавче неврегулювання. Компанії, чиї рахунки з низки причин є заарештованими (серед них "Об'єднання "Сєвєродонецький Азот", ВАТ "Рівнеазот", АТ "Луганськгаз") здійснюють виплати ЄСВ через третіх осіб - за договором поруки. Однак, незважаючи на рішення Верховного Суду визнати такі платежі, фіскальні органи розцінюють їх як неправомірні. У зв'язку з цим виплати не надходять до Пенсійного фонду, Фонду соціального страхування, а працівникам не нараховують трудовий стаж і не здійснюють виплати за листками тимчасової непрацездатності.

За словами Черниша, необхідні зміни до закону "Про державне соціальне страхування", а також до закону "Про збір та облік ЄСВ".

"Слід також зробити виняток і, згідно з рішенням Верховного Суду, постановою Кабінету Міністрів дозволити визнавати платежі ЄСВ через третю особу на період, доки не буде внесено зміни до законодавства", - сказав він.

У свою чергу заступник голови Федерації профспілок України, голова правління Фонду соціального страхування України Володимир Саєнко наголосив на необхідності створення робочої групи з представників роботодавців, профспілок, податкових органів, уряду для вирішення відповідної проблеми.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА