19:24 05.02.2021

Медіасфера України потребує терапії - політолог

2 хв читати

Київ. 5 лютого. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - У медіасфері України відсутні серйозні "юридичні критерії використання наративів", що може створити ґрунт для спекуляцій і використання "антиукраїнського контенту", вважає директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

"Повертаються наративи, які останнім часом лунали в медіа дещо приглушено, а іноді й зовсім не звучали. Такі поняття як "проросійський контент", "ворожий контент" - ці визначення дуже рухливі, причому, відсутні серйозні критерії їх чіткості", - зазначив Карасьов на прес-конференції на тему "Лютий початок політичного лютого в Україні та світі" у прес-центрі агентства "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

Появу таких наративів політолог пов'язав "із поступовим поверненням і посиленням американського впливу в Україні після приходу Джо Байдена до влади".

За словами Карасьова, "потрібно чітко розуміти, що таке "проросійський контент", що таке "антиукраїнський контент" або, наприклад, "ворожий контент", інакше це може створювати умови для суб'єктивізму і спекуляцій".

На думку політолога, медійне поле України потребує більш вивіреної та об'єктивної інформації, в рамках якої має здійснюватися діяльність будь-якого телеканалу.

"Сподіваюся, що закон "Про медіа", який наразі слухається у Верховній Раді, й, очевидно, буде винесений на голосування, ці речі зніме. Інакше все це стає інструментом політичної боротьби", - підсумував директор Інституту глобальних стратегій.

Що стосується ситуації з блокуванням діяльності телеканалів 112, NewsOne і ZIK, пов'язаних з одним із лідерів партії ОПЗЖ Віктором Медведчуком, то, як зазначає експерт корпорації стратегічного консалтингу "Гардарика" Костянтин Матвієнко, "керівництво телеканалів мало було б знайти спільну мову з владою".

"Платформою такої спільної мови може стати декларація прозорої і відкритої редакційної політики телеканалів. У нас багато й інших телеканалів, які не декларують своїх редакційних політик. Потрібно шукати спільну мову, потрібно шукати вихід із ситуації", - резюмував експерт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА