17:07 09.12.2020

Експертний висновок, який неможливо підробити, презентували у Національному експертно-будівельному альянсі України

2 хв читати

Сьогодні у Національному експертно-будівельному альянсі України (НЕБАУ) відбулась презентація цифрового експертного звіту. Альянс працював над цим практично рік – з часу, коли у світі лише починалась пандемія коронавірусу.

"Виявилось, що намагання полегшити роботу експертних організацій ( а підписів під звітом зазвичай чимало), стане в нагоді не лише експертизі у будівництві, а й всім, хто має велику договірну базу, чий бізнес потребує оформлення значної кількості документів. Тепер все це можна робити безпечно, зручно, он-лайн", - пояснив переваги нововведення Олександр Пєтушков, виконавчий директор НЕБАУ.

Сьогодні представники 44 експертних організацій спостерігали, як на практиці вже можна перевести експертний звіт з паперової форми у цифрову. Для цього треба підключитись до Модуля, за наявності КЕП та ліцензії на використання, що видається розробником. Група компаній WIN EXPERTS надала можливість провести експеримент на власному сайті.

"Ця розробка реалізована на основі КП СОТА, що підтримує роботу в режимі "ФРЕЙМ", і дозволяє її інтегрувати у особистий веб-ресурс експертної організації". – каже Вікторія Ярута, фахівець з впровадження проектів групи компаній LINKOS.

Саме ця відома в Україні компанія стала партнером Національного експертно-будівельного альянсу в розробці програмного забезпечення цифрового експертного звіту.

Фахівці відзначають, що цифровий експертний звіт неможливо підробити, адже на документі – цифровий підпис та печатка. І це – важливий крок до очищення експертного ринку від недобросовісних організацій. Також новий документ має надійний захист.

"Все робиться для того, аби експертне співтовариство самостійно вирішувало проблеми, пропонувало порядок денний у галузі, не очікуючи вказівок згори. Це – європейський підхід, адже саме так відбувається у ЄС, де роль громадських професійних об’єднань вирішальна. Вони мають таку силу, авторитет та вплив, як міністерства", - підсумував подію Віктор Лещинський, президент НЕБАУ.

Для членів альянсу, які бажають користуватись новим цифровим документом компанія LINKOS пропонує знижки: 25% на придбання ліцензії, безкоштовну інтеграцію рішення в сайт компанії, а також безкоштовне накладання КЕП. Треба лише встигнути прийняти рішення до нового року.

Отже дві ініціативи – цифровий запис з DataMatrix-кодами та переведення експертного звіту у цифровий формат – здобутки НЕБАУ та IT-партнерів у 2020-му році.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА