13:59 18.02.2022

НЕБАУ провів галузевий бізнес-форум у МВЦ

3 хв читати

Сьогодні, 18 лютого, у Києві в Міжнародному виставковому центрі відбувся бізнес-форум “Що очікувати у 2022 році: зелені технології, цифровізація та основні тренди наступного десятиріччя у проектуванні, експертизі та будівництві”.

До участі у Форумі запросили представників ОДА, РДА, територіальних громад, експертних організацій, а також архітекторів, будівельників, проектувальників, забудовників та усіх тих, хто має відношення до будівництва.

За словами президента Національного експертно-будівельного альянсу України Віктора Лещинського, їхня організація провела цей захід у рамках співпраці з Міжнародним виставковим центром:

 "Сьогодення ставить перед будівельною спільнотою багато викликів та завдань. Це і через пандемію, яка вирує в світі вже понад два роки. Тож на форумі обговорили важливі питання щодо нових технологій у проектуванні, експертизі та будівництві. Не оминули і проблеми кардинальних змін щодо впровадження більш жорстких санітарних норм у закладах освіти, охорони здоров’я та в інших закладах соціальної сфери".

Віктор Лещинський наголосив, що на бізнес-форумі Альянс запустив інноваційний проект спеціально розроблених курсів для територіальних громад:

"Його створили в співпраці із науковцями, експертами та практиками. Курс навчання складається з трьох блоків: управління активами, інвестиції в громаду, просторове планування. Мінімум загальних питань і максимум конкретних прикладів залучення фінансів у громаду. У підсумку кожен із учасників отримає кейс з ефективними інструментами для успішної реалізації у своїх територіальних громадах, сертифікат державного зразка і можливість підписати договір про довгострокову практичну співпрацю та консультування".

Також він додав, що Альянс завжди готовий та відкритий до тісної співпраці із територіальними громадами. А ці курси стануть дієвим механізмом у напрямку їхнього потужного розвитку.

Голова профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України Василь Андреєв проінформував присутніх про нове законодавство і стандарти України у сфері будівництва:

"Насамперед наших працівників турбує – це формальне визначення умов праці та їхніх професійних кваліфікацій, що накладає певні обмеження і на формальну працю, і на соціальне страхування. І це збільшує проблеми для забудовників. Поруч із тими проблемами, що вже є. І на нагляд в будівельному виробництві, маю на увазі ліквідація ДАБІ і започаткування ДІАМ. Також проведення перевірки у зв’язку із зміною базового Закону про держнагляд 877. Тому Профспілка разом із ПРОЕКСП та НЕБАУ працюють у цьому напрямку, аби формалізувати всі правила, які є на будівельному ринку, скоротити можливість зловживань та корупційних лагун. У цьому наша співпраця за останні роки була досить таки продуктивною".

На Форумі приділили увагу інноваційним питанням. Так, операційний директор компанії "SUNSAY Energy" Сергій Зінкевич розповів про використання сонячних електростанцій для промислових підприємств: зменшення річних витрат на електроенергію втричі.

А директор компанії Allbau Software Юрій Смирнов зупинився на питанні впровадження ефективних BIM-технологій:

"Ці технології – технології майбутнього. Їх потрібно запускати в будівельну галузь якомога швидше. У нас навіть уже є пілотні проекти, на яких і будемо відточувати всі тонкощі. Разом із Альянсом займаємося просвітницькою діяльністю щодо цього та безпосереднім впровадженням".

Крім того, заступник директора ВСП "Інститут інноваційної освіти КНУБА" Іннола Новикова розповіла про важливість формування професійних знань представників територіальних громад у сучасних умовах, зокрема про проблеми та шляхи вирішення.

Виконавчий директор НЕБАУ Олександр Пєтушков підкреслив, що всі, хто завітав на захід, змогли представити свої компанії, поспілкуватися у фаховому колі, ознайомитися з новими трендами наступного десятиріччя у проектуванні, експертизі та будівництві. А також мали нагоду відвідати одну з найбільших міжнародних будівельних та інтер’єрних виставок року – KyivBuild Ukraine.

Юрій Іванов

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вирішення проблем трудоресурсного забезпечення в Україні: сучасна економічна модель, освіта та житлові умови

АЛЛО передаватиме з кожної онлайн-оплати 100 гривень на медичні інновації в Superhumans Center

Sense SuperApp увійшов у ТОП-5 цифрових банків для бізнесу в регіоні

Чому саме індукція: 5 переваг трендової плити

Найцікавіші, найкреативніші та найоригінальніші подарунки для твоєї коханої жінки

1,15 млрд грн клієнти Sense Bank вклали у військові облігації

"Відчувай! Проявляй! Рухайся далі!": який вектор обрав девелопер ТРК в Україні Arricano для ініціатив у новому сезоні?

Poligon Project представляє BEREZEN - виставку сучасного мистецтва у Київському просторі живої культури «Кудрявка»

5,2 мільйона гривень на розвиток жіночого підприємництва: стартує новий сезон візійного акселератора "Відважна 2. Масштабування та діджиталізація"

28 березня відбудеться захід ProfVentFasad

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА