12:02 28.01.2020

Національний експертно-будівельний альянс України проведе круглий стіл з питань саморегуляції

2 хв читати
Національний експертно-будівельний альянс України проведе круглий стіл з питань саморегуляції

"Саморегуляція в експертизі на базі професійних спілок і підприємств - дасть контроль якості послуг і дотримання принципів конкуренції, акредитації" новачків "" - так Віктор Лещинський, президент НЕБАУ, анонсував проведення круглого столу.

Захід пройде в Києві в лютому, очікується широке зібрання представників провідних організацій, які займаються різними видами експертизи. "Для будівництва - саморегуляція - це величезний крок вперед. Недарма цей принцип давно працює в ЄС і США. Дотримання правил, вміння гнучко реагувати на вимоги часу - все це повинно дуже швидко поширитися на ринку експертних послуг в будівництві і в Україні", - вважає Віктор Лещинський.

Круглий стіл, який ініціює Національний експертно-будівельний альянс України (НЕБАУ), відбудеться за участю Міністерства громад і територій, представників профільного комітету парламенту.

Професійне співтовариство вважає, що саморегуляція - це зміни, які повинні відбутися і закріпитися в загальній дерегуляції різних сфер економіки. Нова команда влади це задекларувала з самого початку. Час втілювати.

"Саморегуляція очистить від корупції і непрофесіоналізму не тільки сферу будівельної експертизи, але і галузь в цілому", - заявив Віктор Лещинський, президент НЕБАУ під час спілкування з пресою.

В Україні зараз діє близько 50 експертних установ, серед них в основному - приватні, а також комунальні та державні.

Експертна організація відіграє роль завершального етапу перед початком будівництва або перед отриманням дозволу на будівництво архітектурно-будівельної інспекції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА