16:59 06.08.2020

Після аудиту НЕБАУ не виникає питань у жодного правоохоронного органу - Лещинський

2 хв читати

Експерти НЕБАУ та представники Всеукраїнської спілки виробників будматеріалів провели он-лайн зустріч з питань проектування, технагляду у будівництві та експертизи з потенційними замовниками. У співдружності ця тріада сьогодні може втілювати проекти будь-якої складності по всій країні.

"Судово-технічні експерти роблять аудит та аналіз використання коштів на будівництві об’єктів. Її використовують як доказову базу у суді, вона абсолютно легітимна й після неї немає проблем з контролюючими органами", - заявив Віктор Лещинський, президент Національного експертно-будівельного альянсу України (НЕБАУ).

"Будувати треба ефективно, безпечно і надовго, а для цього треба мати якісну експертизу, вона сьогодні потрібна беззаперечно. Пару років тому це була виключно прерогатива держави, а зараз – є вибір. Втім НЕБАУ зумів стати лідером експертної думки, об’єднавши найбільш авторитетних фахівців різних поколінь", - переконаний Іван Салій, президент Всеукраїнської спілки виробників будматеріалів. Він зауважив, що за перше півріччя нинішнього року падіння у будівельній галузі склало 5, 5%, але це можна легко подолати. Головне – збільшувати обсяги будівництва нового житла у регіонах, адже сьогодні нові оселі зводять лише в 5 областях.

"Виробники будматеріалів можуть забезпечити будівельний бум, якщо Велике будівництво підніметься з рівня реконструкції й ремонту, а вийде на рівень нових великих об’єктів державного значення", - вважає Іван Салій.

Сьогодні у команді НЕБАУ більше двохсот експертів з бездоганною репутацією і хорошим досвідом. За час карантину кількість проектів, що надходять на експертизу впала утричі, але співпраця з архітекторами та проектувальниками з регіонів дала змогу підняти їх рівень. "Респект тим, хто працює! Хто підвозив по 700-800 робітників на будмайданчики у час карантину, хто зміг будувати у несприятливий час – восени і взимку їх об’єкти розберуть інвестори", - підсумовує півріччя Василь Можар, керівник напрямку будівельної експертизи НЕБАУ.

За час карантину експерти альянсу змогли запропонувати революційний напрямок – цифрову експертизу. "Тепер епоха перевезення стосів паперів з регіону в регіон завершується. Диджиталізація дає швидкість, прозорість і якість", - вважає Віктор Лещинський, очільник альянсу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поради щодо харчування для боротьби з холестерином від експертів: акцент на авокадо

Всеукраїнський День Логіста - 30-31 травня в Києві пройде наймасштабніша логістична виставка в Україні

4,6 млрд грн податків перерахувала до бюджету група ОККО у першому кварталі

Відома українська співачка Jerry Heil стала амбасадором бренда "Моршинська"

В Україні стартувала благодійна ініціатива «Із сердечком обирай – госпітальєрок одягай»

Альянс українських організацій громадянського суспільства та віцепрем'єр Верещук обговорили співпрацю з міжнародними донорами

Купувати одяг оптом з Туреччини стало легше

Найкращі онлайн майданчики для купівлі автомобіля в Україні

РФ здійснила цілеспрямовану атаку на цивільне населення Одеси, - Посольство України в Ізраїлі

Культурна спадщина Києва: літаючу тарілку буде збережено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА