14:46 11.03.2013

Головний фігурант справи про підготовку теракту проти Путіна Осмаєв побоюється за своє життя через ФСБ і СБУ

2 хв читати

Обвинувачуваний в організації замаху на президента Росії Володимира Путіна Адам Осмаєв заявляє, що спецслужби України та Росії готують його фізичне усунення.

"...Звертаюся з вимогою про дотримання законності на території України та з проханням вжити всіх відповідних для цього заходів відповідно до законів України та міжнародного права", - зачитала заяву А.Осмаєва його цивільна дружина Аміна Окуєва на прес-конференції в понеділок у Києві.

У заяві А.Осмаєва зазначається: "Під час судових слухань сфабрикованої проти мене кримінальної справи з'ясувалося, що представлена спецслужбами так звана "доказова база" не витримує логіки, не кажучи вже про її невідповідність елементарним юридичним і процесуальним нормам... Спецслужби (ФСБ РФ і СБУ - ІФ), спостерігаючи за тим, що судовий розгляд відбувається не за їхнім задуманим сценарієм, розпочали підготовку, на мій погляд, мого фізичного усунення. Так, вони вписали у моїй справі позначку "схильний до втечі", що є абсолютно безпідставним винаходом ФСБ і СБУ й не відповідає дійсності".

Обвинувачуваний також повідомив, що йому надали психолога, щоб "підвести наукову базу моєї психічної нестійкості, про мою схильність до втечі та суїциду".

А.Осмаєв висловив бажання довести до широкої громадськості інформацію про те, що він не схильний до втечі та суїциду або інших дій на шкоду своєму здоров'ю або життю.

Обвинувачений також запевняє, що він - віруюча людина, і в його вірі категорично заборонений суїцид, тобто ця дія для нього категорично неприйнятна та заборонена.

"Цим зверненням я відповідально доводжу до відома зацікавлених осіб, що будь-які акції, спрямовані проти мене, вбивство під час втечі або суїцид, або інші дії, які загрожують моєму життю та здоров'ю, прошу розцінювати як зазіхання на моє життя з боку спецслужб Росії та України. В разі мого фізичного усунення, позбавлення мене дієздатності шляхом застосування злочинної психіатрії, катувань або в інший спосіб прошу вважати винними зазначені державні структури та їх керівництво", - заявив А.Осмаєв.

Приморський районний суд Одеси розглядає кримінальну справу стосовно А.Осмаєва, який є головним підозрюваним і обвинувачуваним в організації теракту проти президента Росії В.Путіна.

Суд висунув йому обвинувачення за п’ятьма статтями Кримінального кодексу України. Зокрема, А.Осмаєва обвинувачують в участі в терористичній організації, в підготовці теракту проти найвищої посадової особи, вчиненні вибуху, що спричинило смерть людини й пошкодження майна, зберіганні вибухових речовин і використанні підроблених документів.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Мішель підтвердив Зеленському свою участь у Саміті миру та закликав усіх світових лідерів підтримати ці мирні зусилля

ДБР завершило розслідування у справі про привласнення продуктів харчування для військових майже на 6 млн грн

Встановлено ще одного військового РФ, причетного до розстрілу цивільного авто в Гостомелі - прокуратура

Рада ухвалила закон про надання адмінпослуг українцям, зокрема за кордоном

Переговори про вступ України до ЄС мають розпочатися якнайшвидше - Мецола

Позиція Європарламенту буде значущою для оборонної підтримки України - Зеленський

Між рішенням партнерів про постачання Україні зброї та її потраплянням на фронт відстань уже не в кілометрах, а, на жаль, у тижнях і місяцях - Зеленський

Путін в інформаційному акваріумі й не має наміру зупинятися - Зеленський

Дрон СБУ вдарив по НПЗ у російській Башкирії, подолавши рекордні 1500 км - джерело

Зеленський призначив Залужного послом у Великій Британії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА