11:08 04.01.2013

Аеропорт "Бориспiль" з 4 сiчня призупиняє обслуговування рейсiв "АероСвiту" через вiдсутнiсть оплати

2 хв читати
Аеропорт "Бориспiль" з 4 сiчня призупиняє обслуговування рейсiв "АероСвiту" через вiдсутнiсть оплати

Мiжнародний аеропорт "Бориспiль" у зв'язку з порушенням фiнансової дисциплiни авiакомпанiєю "АероСвiт" (обидва - Київ) припиняє обслуговування рейсiв авiаперевiзника, починаючи з рейсу VV 257 Київ-Копенгаген о 12:50 4 сiчня, повiдомив аеропорт на своїй сторiнцi в соцiальнiй мережi Facebook.

"Нагадаємо, що напередоднi заборгованiсть авiакомпанiї "АероСвiт" перед авiацiйними пiдприємствами, зокрема, Росiйської Федерацiї, спричинила скасування рейсiв у низцi росiйських аеропортiв", - iдеться в повiдомленнi аеропорту.

Аеропорт зазначає, що з метою запобiгання такiй ситуацiї в базовому аеропорту перевiзника керiвництво "Борисполя" вжило невiдкладних заходiв щодо реструктуризацiї боргу зазначеної авiакомпанiї перед державним пiдприємством, а за невиконання умов договору обслуговування "АероСвiт" з 1 листопада 2012 року було переведено на передоплату.

Тим часом "АероСвiт" досi не перерахував коштiв передоплати за найближчi днi, тому обслуговування буде призупинено до отримання оплати за послуги.

"Аеропорт не хотiв би вдаватися до такого заходу в свята й завдавати незручностей пасажирам, проте дiї авiакомпанiї "АероСвiт" не залишають вибору", - йдеться в повiдомленнi.

Аеропорт "Бориспiль" просить пасажирiв заздалегiдь враховувати факт призупинення рейсiв авiаперевiзника i планувати поїздки з огляду на цю обставину.

Як повiдомлялося, Господарський суд Київської областi, розглянувши заяву вiд ПрАТ "Авiакомпанiя "АероСвiт", 29 грудня 2012 року розпочав провадження у справi про банкрутство компанiї.

Згiдно з текстом постанови суду, оприлюдненим у Єдиному державному реєстрi судових рiшень, суд також постановив ввести процедуру розпорядження майном авiакомпанiї та призначити розпорядником майна арбiтражного керуючого Леонiда Талана.

У постановi суду зазначається, що станом на 27 грудня 2012 року авiакомпанiя має заборгованiсть перед кредиторами в розмiрi 4,27 млрд грн. Згiдно з даними балансу станом на 30 вересня 2012 року, загальна балансова вартiсть активiв "АероСвiту" становить 1,467 млрд грн.

"Бориспiль" є головними аеропортом країни та забезпечує 65% пасажирських авiаперевезень України. Це єдиний аеропорт країни, звiдки здiйснюються трансконтинентальнi рейси.

За 11 мiсяцiв 2012 року аеропорт обслужив 7,947 млн пасажирiв.

"АероСвiт" заснований у 1994 роцi. Базується в мiжнародному аеропорту "Бориспiль" (Київ). Обслуговує 80 мiжнародних маршрутiв до 34 країн, зокрема сiм трансконтинентальних безпосадкових повiтряних лiнiй. Оперує флотом у складi 28 повiтряних суден виробництва компанiї Boeing, зокрема вiсiм далекомагiстральних Boeing 767 i 20 середньомагiстральних Boeing 737. Також використовує лiтаки перевiзникiв-партнерiв Airbus 320/321, Embraer 145, Embraer 190 i ATR-72.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У мережі поширюють фейковий лист щодо збору даних школярів для реєстру призовників - Міносвіти

Унаслідок ворожих обстрілів на Дніпропетровщині постраждав чоловік - голова ОВА

На окупованих територіях знову відзначено дефіцит медикаментів - Мінреінтеграції

Ворог 13 разів обстріляв Чернігівську та Сумську області, завдав шести авіаударів на харківському напрямку - Генштаб ЗСУ

Унаслідок ворожого артобстрілу в Херсоні загинув один мирний житель, іще один дістав поранення - прокуратура

Тривають бої біля Стариці та Вовчанська на харківському напрямку - Генштаб ЗСУ

Керівництво Ізраїлю не сприймає планів видати ордери МКС на арешт Нетаньяху і глави ізраїльського Міноборони

У ЄС закликали припинити напади на медичні заклади на палестинських територіях

Раді рекомендують ухвалити в цілому законопроєкт, що зрівнює в правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни

Індія братиме участь у майбутньому Саміті миру в Швейцарії - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА