19:44 09.01.2013

Авіакомпанія Turkish Airlines призупинила співпрацю з "Аеросвітом"

2 хв читати
Авіакомпанія Turkish Airlines призупинила співпрацю з "Аеросвітом"

Авіакомпанія Turkish Airlines починаючи з 1 січня 2013 року, призупинила дію код-шерінгової угоди з компанією "АероСвіт" (Київ).

Як повідомила прес-служба турецького авіаперевізника, угода, підписана компанії 15 грудня 2011 року, передбачало спільну експлуатацію маршрутів із Києва, Донецька, Одеси, Дніпропетровська, Львова та Сімферополя до Стамбула.

"Ми засмучені ситуацією навколо компанії "АероСвіт "в Україні. Протягом року вони були нашими добрими партнерами на маршрутах між українськими містами і Стамбулом, але з 1 січня ми змушені були призупинити співпрацю, щоб не наражати наших клієнтів на можливі ризики", - процитовано в повідомленні слова генерального директора представництва авіакомпанії Turkish Airlines в Києві Хакан Їлмаз.

Він зазначає, що, враховуючи обставини, Turkish Airlines наразі не може відновити співпрацю з "Аеросвітом".

"Але щойно всі питання будуть вирішені, ми готові повернутися до обговорення варіантів спільної роботи з компанією "АероСвіт" або її правонаступницею", - зазначає Х.Їлмаз.

Як повідомлялося, Госпсуд Київської області 29 грудня 2012 року розпочав провадження у справі про банкрутство авіакомпанії "АероСвіт" з ініціативи самої компанії. Пізніше "АероСвіт" повідомив, що звернувся до суду із заявою про порушення справи про банкрутство з метою початку процедури санації, відновлення платоспроможності та забезпечення виконання зобов'язань перед кредиторами в повному обсязі.

"АероСвіт" також наголосив, що не зупиняє оперування і продовжить виконання поточних зобов'язань перед контрагентами. За його даними, менеджмент продовжує функціонувати в колишньому складі.

"АероСвіт" заснований в 1994 році. Базується в міжнародному аеропорту "Бориспіль" (Київ). Обслуговує 80 міжнародних маршрутів до 34 країн, зокрема сім трансконтинентальних безпосадкових повітряних ліній. Оперує флотом у складі 28 повітряних суден виробництва компанії Boeing, включно із вісьмома далекомагістральними Boeing 767 і 20 середньомагістральними Boeing 737. Також використовує літаки перевізників-партнерів Airbus 320/321, Embraer 145, Embraer 190 і ATR-72.

Turkish Airlines заснована в 1933 році. Парк авіакомпанії нараховує 179 літаків (пасажирських і вантажних), здійснює перельоти до 195 міст по всьому світу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Питання про звільнення Сольського з'явиться в порядку денному сесії після рішення фракції "Слуга народу" - Стефанчук

Посли ЄС дійшли згоди про використання доходів від знерухомлених росактивів на оборону і відновлення України

Кількість постраждалих у Харкові зросла до семи - прокуратура

Прем'єр Нідерландів Рютте підтвердив участь у Саміті миру - Зеленський

УЗ відновила залізничні колії в Херсоні, пошкоджені внаслідок ранкової атаки РФ

Російські окупанти штурмували острів Нестрига за допомогою гідроцикла - Плетенчук

Право на віросповідання може бути обмежене під час мобілізації - Верховний Суд

У Часовому Яру залишаються 679 осіб - голова Донецької ОВА

Прем'єр-міністерка Данії підтвердила участь у Саміті миру в Швейцарії - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА