09:25 11.01.2013

"АероСвіт" вносить зміни до розкладу польотів у період зимової навігації

3 хв читати

Авіакомпанія "АероСвіт" відповідно до програми реструктуризації діяльності вносить зміни до програми польотів на період зимової навігації 2012-2013 рр.

Як повідомила прес-служба авіакомпанії, зокрема, "АероСвіт" продовжить обслуговування далекомагістральних маршрутів до Пекіна, Нью-Йорка, Хошиміна, Бангкока та Гоа, а також забезпечить перевезення пасажирів у межах України згідно з діючою внутрішньою маршрутною мережею, зокрема спільно з авіаперевізниками-партнерами.

"Водночас можливим є оперативне коригування графіка міжнародних і внутрішньоукраїнських польотів компанії з урахуванням комерційної завантаженості", - йдеться в повідомленні.

Водночас "АероСвіт" суттєво скорочує мережу міжнародних середньомагістральних рейсів. Авіакомпанія обслуговуватиме повітряні лінії Київ-Москва, Київ - Санкт-Петербург, Київ-Стамбул, Одеса-Стамбул та Київ-Ташкент, проте оперування на інших міжнародних середньомагістральних повітряних лініях компанія припинить із 11 січня до 00:00 15 січня 2013 року.

"Розклад польотів на наступний період зимової навігації буде представлено завтра, в п'ятницю", - йдеться в повідомленні.

Авіакомпанія просить вибачення у пасажирів у зв'язку зі скасуванням польотів на більшості маршрутів і пропонує їм доставку рейсами перевізників-партнерів або повернення коштів за квитки за місцем їх придбання відповідно до процедури, передбаченої правилами перевезень.

"АероСвіт" зазначає, що програму реструктуризації його діяльності розроблено як реагування на наслідки галузевої кризи та стагнації економіки у низці регіонів, насамперед в Європі, з метою недопущення припинення функціонування авіакомпанії, відновлення її конкурентоспроможності та забезпечення виконання зобов'язань перед усіма контрагентами в повному обсязі.

Реструктуризація передбачала значне скорочення витрат авіакомпанії, корекцію маршрутної мережі, підвищення операційної ефективності та поступовий вихід із зони збитковості.

"Водночас авіакомпанія була вимушена переглянути проект програми й удатися до радикальнішого скорочення власної маршрутної мережі у зв'язку з безпідставними діями фінансового департаменту Міжнародної асоціації повітряного транспорту (ІАТА)", - зазначено в повідомленні.

За даними прес-служби авіакомпанії, від початку поточного року ІАТА BSP Україна - регіональний підрозділ системи взаєморозрахунків між авіакомпаніями та агентами з продажу авіаперевезень – грубо порушує затверджений ІАТА календар перерахування коштів авіакомпанії за реалізовані авіаквитки. Це призводить до порушення графіка розрахунків авіакомпанії на надавані їй послуги, і, як наслідок, до зриву багатьох авіарейсів.

"Крім того, для пролонгації участі в ІАТА BSP перед "АероСвітом" було поставлено необґрунтовані, в десятки разів завищені фінансові вимоги. Таким чином, свідомо руйнується механізм взаємодії "АероСвіту" з агентами-учасниками BSP у різних країнах", - йдеться в повідомленні.

"АероСвіт" продовжить діалог із керівництвом ІАТА та сподівається на досягнення компромісного рішення, що дасть змогу зберегти наявну систему продажу авіаперевезень у повній відповідності до резолюцій ІАТА.

"АероСвiт" засновано в 1994 роцi. Базується в мiжнародному аеропорту "Бориспiль". Обслуговує 80 мiжнародних маршрутiв до 34 країн, зокрема сiм трансконтинентальних безпосадочних повiтряних лiнiй. Має флот у складi 28 повiтряних суден виробництва компанiї Boeing, зокрема восьми далекомагiстральних Boeing 767 та 20 середньомагiстральних Boeing 737. Також використовує лiтаки перевiзникiв-партнерiв Airbus 320/321, Embraer 145, Embraer 190 та ATR-72.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція "Слуги народу" ухвалила рішення про необхідність поділу повноважень Мінвідновлення - Безгін

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА