13:37 10.04.2015

"Київенерго" розраховує довести оснащення будинків теплолічильниками до 70% до наступного опалювального сезону

2 хв читати
"Київенерго" розраховує довести оснащення будинків теплолічильниками до 70% до наступного опалювального сезону

ПАТ "Київенерго" розраховує довести оснащення багатоквартирних будинків теплолічильниками до 70% до наступного опалювального сезону, повідомив генеральний директор компанії Олександр Фоменко на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

"Зараз без урахування залишається близько 5 тис. точок (точок входу до будинку, їх загальна кількість - 9,5 тис. - ІФ). На обладнання 3 тис. точок у нас є джерела фінансування, ще на 1 тис. точок шукаємо джерела залучення коштів. Якщо ми поставимо 4 тис. лічильників, буде покрито близько 70% будинків, або 90-95% квартир (насамперед, обладнали будинки з великою кількістю споживачів) ", - сказав він.

О.Фоменко уточнив, що в інвестиційну програму "Київенерго" на 2015 рік закладено 148 млн грн на установку близько 2 тис. домових теплолічильників, ще 1 тис. приладів буде профінансовано за рахунок міського бюджету.

"Зараз ми в активному пошуку фінансових ресурсів для залучення на купівлю ще 1 тис. лічильників. Тобто наше завдання на наступний опалювальний сезон - забезпечити жителів Києва приладами обліку теплової енергії майже в кожному будинку, за винятком тих, де технічно їх неможливо встановити", - резюмував він.

За словами керівника "Київенерго", близько 1 тис. будинків, у яких установка лічильників є технічно складною, - це переважно старі невеликі будівлі, в них немає місця для розміщення приладів обліку.

Як зазначив О.Фоменко, вартість упровадження одного вузла обліку тепла - від 40 тис. грн до 120 тис. грн (у середньому - 70 тис. грн), термін служби - 12 років (із перевіркою кожні чотири роки).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА