15:22 20.05.2015

Яценюк розпорядився вирішити питання видачі "Біофармі" дозволу на експорт препаратів крові

2 хв читати

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк розпорядився вирішити питання видачі фармацевтичної компанії ПАТ "Біофарма" дозволу на експорт препаратів крові, які вона випускає.

"Звертаю увагу на зволікання ухвалення рішення про обов'язкове забезпечення потреб охорони здоров'я населення донорською кров'ю, її компонентами і препаратами. Через те, що кілька місяців не приймають цього рішення, українська компанія "Біофарма", яка працює, зокрема, на експорт, може втратити не лише ці ринки, а й робочі місця. Ця історія тягнеться кілька місяців", - сказав він, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів у середу.

А.Яценюк додав, що в середу Кабмін прийме одну з двох постанов, яка регулюватиме ці питання. Друга постанова, яка матиме "відповідний гриф секретності", також буде ухвалена найближчим часом" щоб, з одного боку, забезпечити необхідні запаси препаратів крові в Україні, а з іншого - дати можливість українській компанії-експортерові працювати, створювати робочі місця і платити податки до держбюджету".

Як повідомлялося, 14 травня компанія з іноземними інвестиціями ПАТ "Біофарма" заявила про намір упродовж семи днів зупинити виробництво лікарських препаратів через неможливість отримати дозвіл уряду на експорт уже виготовлених препаратів крові за укладеними угодами. За словами глави правління ПАТ "Біофарма" Олександра Маковського, йдеться про угоди на постачання препаратів крові на загальну суму $7 млн до Монголії, В'єтнаму, Азербайджану, Казахстану й Білорусі.

У свою чергу, міністерство охорони здоров'я заявило, що неодноразово зверталося до уряду з листами-обгрунтуваннями щодо надання спеціального дозволу на експорт препаратів крові ПАТ "Біофарма", останній з листів було спрямовано 17 січня поточного року.

Дозвіл на експорт препаратів від імені Кабміну мав підписати віце-прем'єр-міністр України, який організовує розробку і реалізацію державної політики у сфері охорони (В'ячеслав Кириленко - ІФ) здоров'я.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА