14:25 07.09.2016

"Біофарма" вважає перспективним вихід українських фармпрепаратів на ринок Малайзії

3 хв читати

Виробник препаратів крові ТОВ "Біофарма" (Київ) вважає перспективним вихід українських фармацевтичних препаратів на ринок Малайзії.

Про це повідомив керівник департаменту з розвитку нових ринків "Біофарма" Тарас Савчук за підсумками поїздки в Малайзію у складі української делегації під час офіційного візиту президента України Петра Порошенка на початку серпня.

"Біофарма" провела низку переговорів з фармацевтичними компаніями Малайзії, вже укладено попередні угоди про співпрацю", - сказав він.

Т. Савчук зазначив, що після переговорів з потенційними партнерами виникла зацікавленість у препаратах компанії. Зрозуміло, що їх вихід на ринок вимагає багато часу і сил.

За словами Т. Савчука, іноземним виробникам порівняно складно зареєструвати свої препарати на ринку Малайзії, оскільки її фармацевтичний ринок зарегульований і преференції віддаються компаніям, які вже постачають свою продукцію в референтні країни - США, Канада, Японія, Велика Британія.

"Заявником може бути лише місцева компанія, тому дуже важливо мати сильного малайзійського партнера. Крім цього, звичайно, має бути правильне досьє та відповідна якість продукції", - сказав він.

При цьому Т. Савчук зазначив можливості, які відкриває перед українськими фармкомпаніями вихід на ринок цієї країни.

"Фармацевтичний ринок Малайзії оцінюється в понад $3 млрд, має 13%-й річний темп зростання при населенні 30 млн осіб. Це дуже хороші показники, оскільки малазійці витрачають на охорону здоров'я близько $400 на ос., що робить цей ринок дуже привабливим для всіх виробників. В останнє десятиліття в країні зростає попит на генерики, але разом з тим вже вкладаються значні кошти в розробку і виробництво високотехнологічних препаратів, зокрема, для лікування онкологічних захворювань. Місцеві виробники випускають понад 75% категорій лікарських препаратів, які вказані в списку основних лікарських засобів", - сказав він.

Т.Савчук наголосив: незважаючи на це, малайзійський ринок може бути перспективним і для українських підприємств, оскільки "наші виробники можуть надати якісну фармпродукцію за хорошою ціною (...), цілком гідно конкурувати на цьому ринку".

Як повідомлялося, в рамках офіційного візиту президента П. Порошенка в Малайзію відбувся українсько-малайзійський бізнес-форум за участю представників фармацевтичних підприємств України.

ТОВ "Біофарма" за підсумками 2015 року збільшило чистий прибуток в 2,3 раза порівняно з 2014 роком - до 61,612 млн грн.

Компанія заявляла про намір до 2016 року зберегти обсяг інвестицій у розвиток на рівні 2015 року - $12 млн.

"Біофарма" входить до десятки найбільших українських виробників лікарських препаратів. Випускає понад 20 імунобіологічних препаратів із донорської крові, препарати, отримані за технологією рекомбінантних ДНК і пробіотиків.

"Біофарма" у 2014 році побудувала фармацевтичний завод у Білій Церкві (Київська обл.), вклади у нього $42млн інвестицій.

Згідно з інформацією НКЦПФР, голова наглядової ради "Біофарма" Костянтин Єфименко є кінцевим бенефіціаром (власником) істотної участі акціонера Niobera Investments Limited.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА