11:16 09.02.2018

Міненерговугілля: Управлінням ГТС України зацікавилися вже 8 міжнародних компаній

2 хв читати
Міненерговугілля: Управлінням ГТС України зацікавилися вже 8 міжнародних компаній

Інтерес до управління газотранспортною системою (ГТС) України виявили вже вісім міжнародних компаній, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" радник міністра енергетики та вугільної промисловості України Максим Белявський.

"Сьогодні проходить процедура прийому і вивчення пропозицій від зацікавлених компаній. Станом на 1 лютого було отримано пропозиції від восьми провідних компаній світу", - сказав він.

М.Белявський нагадав, що термін прийому пропозицій від потенційних партнерів з управління ГТС країни було продовжено з 1 лютого до 1 березня 2018 року.

"З метою більш ретельного вивчення очікувань і пропозицій міжнародних партнерів, а також синхронізації даного процесу з прогресом створення незалежного оператора газотранспортної системи було прийнято рішення продовжити термін прийняття пропозицій до 1 березня 2018 року", - додав він.

Як повідомлялося, Міністерство енергетики та вугільної промисловості України від 28 грудня 2017 офіційно запросило потенційних партнерів з управління ГТС країни до попередніми консультацій. Запрошення відправлені в посольство США, а також представництво ЄС в Україні, з проханням поширити цю інформацію серед 25 країн ЄС.

Від потенційних партнерів, зокрема, очікується інформація: про відповідність потенційного партнера статті 21 закону України "Про ринок природного газу"; опис корпоративної структури із зазначенням кінцевих бенефіціарів; економічні та фінансові показники; кваліфікація і досвід роботи в транспортуванні; технічні характеристики ГТС потенційних партнерів; очікувані умови участі в конкурсі; модель можливого спільного управління. Після обробки отриманих матеріалів з кожним потенційним партнером ГТС будуть проведені усні консультації.

Раніше було заявлено, що, крім Snam (Італія) / Eustream (Словаччина) і Gasunie (Нідерланди)/GRTgaz (Франція), з якими підписані відповідні меморандуми, інтерес до управління ГТС України також виявила "німецька група".

Україна в 2017 році збільшила транзит природного газу через свою ГТС на 13,7% (на 11,257 млрд куб. м) порівняно з 2016 роком - до 93 млрд 457,1 млн куб. м, зокрема транзит до Європи становив 90 млрд 749,2 млн куб. м, до Молдови - 2 млрд 707,9 млн куб. м.

Пропускна здатність ГТС України на вході становить 288 млрд куб. м, на виході - 178,5 млрд куб. м, зокрема в країни Європи - 142,5 млрд куб. м, Молдову - 3,5 млрд куб. м.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА