12:21 11.02.2020

Національний експертно-будівельний альянс України допомагає вгамувати інформаційний голод в середовищі експертів і практиків - Віктор Лещинський

2 хв читати

Вінниця, 11 лютого 2020. "У проектантів і архітекторів завжди багато запитань до тих, хто займається містобудівними планами, але, часто зустрітися і поспілкуватися на гострі професійні теми вони можуть на семінарах нашого альянсу", -Поділися спостереженнями Віктор Лещинський, президент НЕБАУ сьогодні, 11 лютого, у Вінниці.

Вінниця стала 15 обласним центром, де провідні фахівці альянсу розповідають про зміни в будівельному законодавстві, нових ДБН, нормах, вимогах.

Національний експертно-будівельний альянс України другий рік поспіль проводить просвітницькі семінари в обласних центрах. Для учасників вони безкоштовні.

"Аншлаг в конференц-залах під час семінарів показує, наскільки висока потреба в учасників будівельного ринку в нових знаннях", - зазначив Олександр Півників, виконавчий директор НЕБАУ.

"Змінено порядок містобудівної документації, а це особливо важливо зараз для об'єднаних територіальних громад. Адже вони стають потужними замовниками об'єктів соціальної інфраструктури. І нові знання для фахівців на місцях дуже актуальні", - наголосив на важливості просвітницьких семінарів Леонід Гужва, головний архітектор Вінницької області.

Представники однієї з найбільш рейтингових експертних організацій ПРОЕКСП під час семінару відзначили слабку якість проектно-кошторисної документації, яка надходить з регіонів на експертизу. Головна причина - невідповідність сучасним вимогам, відсутність свіжих знань.

"Нові ДБН, які стосуються дотримання прав людей з особливими потребами - стали справжнім викликом для проектантів і будівельників. Адже важливо не просто побудувати пандус при вході в будівлю, а зробити всю інфраструктуру міст комфортною для всіх громадян, незалежно від їх фізичних особливостей. У масштабах країни - це велика робота ", - навів приклад тільки одного з нових дбн Віктор Лещинський.

Сергій Прохоров, представник НЕБАУ у Вінниці, відзначив, що крім практиків, участь в альянсі беруть і представники провідних вузів області, з ними підписані меморандуми про співпрацю.

Сьогодні Національний експертно-будівельний альянс України - горизонтально-орієнтований громадський професійна спілка. Він об'єднав більше двох тисяч фахівців з усіх секторів будівельної галузі. За час діяльності альянс став сучасної майданчиком для дискусій, обміну думками та роботою над проектами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА