11:28 14.12.2021

У ТОВ "Дніпропетровськгаз Збут" повідомили, що чекає на злісних боржників

2 хв читати
У ТОВ "Дніпропетровськгаз Збут" повідомили, що чекає на злісних боржників

Борги побутових клієнтів ТОВ "Дніпропетровськгаз Збут", що працює під брендом "ТВІЙ ГАЗЗБУТ", перевищують 650 мільйонів гривень. Більша частина заборгованості припадає на домогосподарства Дніпра (більш ніж 160 млн.грн боргу), Кривого Рогу (майже 97 млн грн) та  Кам’янського (понад 63 млн грн).

У компанії нагадують: договірні відносини передбачають не тільки обов’язок постачальника забезпечувати ресурсом своїх клієнтів, а й обов’язок клієнта вчасно і в повному обсязі оплачувати за використане блакитне паливо. Карантин у жодному разі не анулює платежі за газ, через борги громадяни нестимуть відповідальність.

"Дніпропетровськгаз Збут" зберігає право стягувати борги примусово, звертаючись до суду. Через велику кількість неплатежів компанія змушена постійно розсилати досудові попередження неплатникам.

Також борги можуть стати причиною відмови в отриманні субсидії. Згідно з законодавством, державна допомога не призначається за наявності простроченої понад три місяці заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг.

Крім того, злісні неплатники ризикують залишитися без газу. У серпні цього року Президент України підписав Закон №1657, за яким відключати боржників заборонено лише під час дії карантинних обмежень "червоного" рівня і протягом 30 днів після їх скасування.

Дніпропетровська область перейшла до "жовтої" карантинної зони.  У зв’язку з цим постачальник блакитного палива має право ініціювати відключення газу через 30 днів після виходу регіону з "червоної" зони карантину. Тому у ТОВ "Дніпропетровськгаз Збут" закликають клієнтів сплатити накопичені борги, щоб не залишитися без енергоресурсу під час найхолодніших місяців. У свою чергу фахівці компанії готові консультувати боржників та розглядати можливість реструктуризації боргу.

Нагадуємо, за газ треба сплачувати у визначені законодавством строки – не пізніше 25 числа кожного місяця. Найшвидше розрахуватися можна за допомогою Особистого кабінету на сайті 104.ua; Viber та Telegram-ботів 7104ua; у мобільних додатках 104Mobile для Android та 104Mobile Light для iPhone. Або ж у будь-якому відділенні банку чи "Укрпошти".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА