17:32 11.04.2014

Самогубство Сашка Білого було інсценовано правоохоронцями - експерт

2 хв читати

Координатор "Правого сектора" у західних областях Олександр Музичко (Сашко Білий) себе не вбивав, а самогубство було інсценоване правоохоронцями, заявив на засіданні тимчасової слідчої комісії парламенту експерт Микола Скригонюк, який, зокрема, оголосив показання свідка, який побажав залишитися невідомим.

Як передає в п'ятницю кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на засіданні ТСК Верховної Ради з розслідування загибелі О.Музичка експерт зазначив, що згідно з його свідченнями, пістолета біля тіла Сашко Білого після інциденту не було, а пошкодження руки співробітника спецпідрозділу "Сокіл", а також шолома і окулярів "відбулося згодом у невідомому місці".

Голова комісії, депутат Юрій Дерев'янко також повідомив, що Генеральна прокуратура України не надала копій матеріалів кримінального провадження, що розслідується у зв'язку зі смертю О.Музичка, оскільки у прокуратури немає правових підстав надавати копій документів тимчасової слідчої комісії.

Кримінальне провадження за фактом умисного вбивства О.Музичко розслідує Рівненська обласна міліція.

Також у відповіді Генпрокуратури тимчасової слідчої комісії зазначається, що наразі для встановлення фактичних обставин загибелі О.Музичко проводиться ціла низка експертиз, зокрема судово-медична, балістична, фізико-хімічна, та за їхніми результатами буде визначено остаточну кваліфікацію цього злочину.

Після засідання ТСК у п'ятницю, її голова Юрій Дерев'янко повідомив, що комісія хоче заслухати звіт в.о. генпрокурора Олега Махніцького про розслідування загибелі О.Музичка 22 квітня.

Як повідомлялося, О.Музичко загинув у ніч на 25 березня. Перший заступник міністра внутрішніх справ України Володимир Євдокимов спочатку повідомив, що того було смертельно поранено під час затримання в ніч з 24 на 25 березня, бо він відкрив вогонь у бік правоохоронців. Пізніше В.Євдокимов поінформував, що смертельне поранення в серце О.Музичку було завдано з його власної зброї. Перший заступник міністра пояснив: "Він вистрілив зі своєї зброї, з якої стріляв у співробітників міліції. Одна куля пройшла навиліт, а друга влучила в серце".

Парламентська ТСК з розслідування обставин загибелі О.Музичка була створена 28 березня, її очолив депутат Ю.Дерев’янко. До складу комісії увійшли 10 народних депутатів, до її роботи залучено четверо представників громадськості.

Відповідно до постанови про створення ТСК, їй доручено подати на розгляд Верховній Раді звіт про виконану роботу не пізніше 25 квітня.

ТСК на засіданні, що відбулося 4 квітня, запросила на своє засідання 22 квітня в.о. генерального прокурора Олега Махніцького, а також запросила детальний звіт Генпрокуратури про перебіг розслідування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

На фронті за добу відбулося 95 бойових зіткнень

Війська РФ за добу завдали п’яти ракетних і 69 авіаударів, вночі знищено 23 із 24 ударних дронів, які атакували Україну

У Фінляндії перешкоди GPS посилилися, коли почалися атаки українських БПЛА на енергетичну інфраструктуру РФ

5 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Держустанови та політичні партії Польщі зазнали нападу російських хакерів - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА