16:07 22.04.2014

У справі Музичка призначено додаткове службове розслідування

2 хв читати

Генеральна прокуратура України призначила додаткове судове розслідування правомірності дій співробітників міліції під час затримання одного з лідерів "Правого сектора" Олександра Музичка (Сашко Білий), унаслідок якого активіст загинув.

"Витребувано висновки службового розслідування причин і обставин загибелі Музичка під час проведення спецоперації в селі Бармаки Рівненського району Рівненської області й перевірки правомірності дій співробітників міліції, згідно з якими (висновками - ІФ) нібито порушень службової дисципліни та нормативно-правових актів, які регламентують діяльність органів внутрішніх справ, у діях співробітників УБОЗ не встановлено", - сказав заступник генерального прокурора України Олексій Баганець під час засідання тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з розслідування обставин загибелі О.Музичка у вівторок.

При цьому він повідомив: "Ми з цим висновком не погодилися повною мірою і призначили додаткове службове розслідування".

Як повідомлялося, О.Музичко загинув у ніч на 25 березня. Перший заступник міністра внутрішніх справ України Володимир Євдокимов спочатку повідомив, що той дістав смертельного поранення під час затримання в ніч з 24 на 25 березня, бо О.Музичко відкрив вогонь у бік правоохоронців. Пізніше В.Євдокимов поінформував, що смертельного поранення в серце О.Музичку було завдано з його власної зброї. Перший заступник міністра пояснив: "Він вистрілив зі своєї зброї, з якої стріляв у співробітників міліції. Одна куля пройшла навиліт, а друга влучила в серце".

Парламентську ТСК з розслідування обставин загибелі О.Музичка було створено 28 березня, її очолив депутат Ю.Дерев’янко. До складу комісії ввійшли десятеро народних депутатів, до її роботи залучено чотирьох представників громадськості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА